Αντιδρώντας στην προσεχή επιβολή από τις ΗΠΑ τελωνειακών δασμών ύψους 25% σε ευρωπαϊκά προϊόντα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την επιβολή «αμοιβαίων δασμών» στον χάλυβα και το αλουμίνιο και αναμένεται να «απαντήσει» για τα άλλα προϊόντα, δήλωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν, αντιδρώντας στην προσεχή επιβολή από τις ΗΠΑ τελωνειακών δασμών ύψους 25% σε ευρωπαϊκά προϊόντα.
Εάν οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο «επιβεβαιωθούν, οι Ευρωπαίοι θα απαντήσουν και επομένως θα υπάρξουν αμοιβαίο δασμοί. Διότι πρέπει να προστατευτούμε, να αμυνθούμε», επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου στο Πόρτο με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Λουίς Μοντενέγκρο.
«Δεν πρέπει να είμαστε με οιονδήποτε τρόπο αδύναμοι μπροστά σε αυτά τα μέτρα», υπογράμμισε.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τους φόρους στον χάλυβα και το αλουμίνιο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτίθεται να εφαρμόσει, όποια κι αν είναι η προέλευση των μετάλλων.
Όμως, ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι σκοπεύει να επιβάλει δασμούς 25% σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ.
«Εάν στις αρχές Απριλίου, όπως αυτό ανακοινώθηκε, θα εφαρμοστούν δασμοί στα ευρωπαϊκά προϊόντα σε αυτό το επίπεδο, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να απαντήσουν», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.
«Σίγουρα η Ευρώπη θα πρέπει να αντιδράσει σε αυτήν την εφαρμογή δασμών, του ίδιου ύψους ή ανάλογου», επισήμανε από την πλευρά του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο, προσθέτοντας πως «δεν θα είχε καμία λογική να μην κάνουμε το ίδιο πράγμα, να ανταποδώσουμε τη χάρη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανία: Αθώος δήλωσε ο Έλληνας που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν
- Hims & Hers: Θα πουλάει από την πλατφόρμα της τα φάρμακα αδυνατίσματος της Eli Lilly
- Metro ΑΕΒΕ: Νέος CFO ο Άρης Παπανεάρχου
- Ρεκόρ ταχύτητας από BYD: Έσπασε το φράγμα των 500 χλμ./ώρα στο Άμπου Ντάμπι
- Νεκρός ναυτικός από επίθεση στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Velos Sapphire» στον Περσικό Κόλπο
- ΗΠΑ: Άλμα στις νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο – Στο 4,1% υποχώρησε η ανεργία
- ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ
- Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Υψηλό 6ήνου στις αιτήσεις τον Οκτώβριο – Ρυθμίστηκαν χρέη 524 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








