Και θα πληρώνουν άμεσα τις ζημιές όποιοι τις κάνουν
«Οι φοιτητές που συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στα πανεπιστήμια θα χάνουν άμεσα την ιδιότητα του φοιτητή για δύο χρόνια, δεν θα περιμένει το πανεπιστήμιο την απόφαση της δικαιοσύνης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το πρωί του Σαββάτου αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη από τη σύνοδο των πρυτάνεων.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως εάν ακολουθήσει απόφαση δικαστηρίου και αθωωθεί ο φοιτητής, τότε θα επανέλθει η ιδιότητά του. Ωστόσο, αν καταδικαστεί, θα τη χάσει οριστικά.
Σχετικά με τη φθορά ή καταστροφή πανεπιστημιακής περιουσίας από φοιτητή, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε: «Εσπασες, θα πληρώσεις, και αν δεν πληρώσεις άμεσα το πρόστιμο θα πάει στο ΑΦΜ». Όπως ξεκαθάρισε, αυτό είναι κάτι που θα νομοθετηθεί άμεσα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πλέον περιγράφονται με σαφήνεια και οι συνέπειες που θα έχουν οι διοικητές των πανεπιστημίων αν δεν εφαρμόζουν το νόμο, λέγοντας ότι οι κυρώσεις θα είναι αντίστοιχες με αυτές ενός διοικητή νοσοκομείου.
Εξήγησε ότι ο σχεδιασμός ασφαλείας που πρέπει να υποβάλλουν τα πανεπιστήμια δεν αφορά μόνο ζητήματα βίας, αλλά και πολιτικής προστασίας, για παράδειγμα πυροσβεστήρες και εξόδους διαφυγής.
Για την πανεπιστημιακή αστυνομία σημείωσε πως όσοι είχαν προσληφθεί για να τη στελεχώσουν δεν κάθονται, δουλεύουν κανονικά σε άλλες υπηρεσίες, και μάλιστα λόγω της εκπαίδευσής τους συμμετέχουν και σε επιχειρήσεις που έχουν γίνει στα πανεπιστήμια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανάλυση των νέων τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ: «Πάγια» στο προσκήνιο, σταθερές κλίμακες στα νοικοκυριά και αυξήσεις για επαγγελματίες-δήμους
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με κέρδη – Απώλειες για Puma και Adidas λόγω πτώσης της Nike
- Eurobank: Στο 32,67% το ποσοστό της Fairfax, στο 4,99% η συμμετοχή της FMR
- Ανακοίνωση σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 3556/2007
- Πούτιν: «Η Ρωσία θα απαντήσει» στην ουκρανική επίθεση στο τάνκερ νότια της Κρήτης
- DBRS: Κατεβάζει οριακά στο 2% την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για το 2026
- Επίδομα θέρμανσης: Έως τις 23 Δεκεμβρίου οι πρώτες πληρωμές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








