Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πολίτης" της Κύπρου
Για τις πολιτικές εξελίξεις και την τρέχουσα ατζέντα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου τοποθετήθηκε σε καίρια ζητήματα που αφορούν τόσο τη μεταρρυθμιστική πορεία της κυβέρνησης όσο και τις σχέσεις με την αντιπολίτευση και το εξωτερικό.
Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά το 30%, υπογράμμισε πως «ο λαϊκισμός δεν αρκεί και πλέον οι πολίτες επιζητούν μετρήσιμα αποτελέσματα, συνέπεια και έργο», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και της πιθανής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, επανέλαβε τη μεταρρυθμιστική δέσμευση της κυβέρνησης λέγοντας:
«Προϋπόθεση για να λειτουργεί το Κράτος ως σύγχρονο ευρωπαϊκό, είναι να αξιολογούνται οι λειτουργοί του». Κάλεσε δε τα υπόλοιπα κόμματα να αρθούν στο ύψος της ευθύνης, σημειώνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία: να συνταχθεί με την πρόοδο και τη μεταρρύθμιση».
Ερωτηθείς για την υπόθεση Τεμπών και την προανακριτική για τον πρώην Υπουργό Κ. Καραμανλή, δήλωσε πως «είναι η πρώτη φορά που κυβερνητική πλειοψηφία στέλνει έναν δικό της υπουργό στον φυσικό του δικαστή», απαντώντας στις αιτιάσεις περί συγκάλυψης.
Αναφορικά με την έλευση ιδιωτικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, αποκάλυψε ότι «ήδη 12+1 διεθνή πανεπιστήμια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον» και υπογράμμισε την οικονομική διάσταση της μεταρρύθμισης: «10,2 δισ. ευρώ αναπτυξιακό αποτύπωμα και 73.500 θέσεις εργασίας στην πενταετία».
Μιλώντας για το Κυπριακό, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, σημειώνοντας πως «η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων συνέβαλε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών», ενώ στηρίζει αταλάντευτα «τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».
Τέλος, καθησυχαστικός εμφανίστηκε για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά, τονίζοντας πως «δεν θα προκληθεί απολύτως καμία ζημιά στη Μονή ούτε στο καθεστώς της», σύμφωνα και με τη ρητή διαβεβαίωση της αιγυπτιακής προεδρίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 5 έως 9 Οκτωβρίου
- Fed: Προς παύση τον Οκτώβριο, στο τραπέζι νέα αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο
- Ρούμπιο: Μήνυμα στήριξης στην Γκίλφοϊλ, ενώ οι Δημοκρατικοί ζητούν έρευνα για τη δράση της στην Ελλάδα
- ΚΚΕ: «Ανεπιθύμητος» ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
- Τουρκία και Γαλλία υπέγραψαν οδικό χάρτη για στενότερη αμυντική συνεργασία
- Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω
- Μαρινάκης προς φον ντερ Λάιεν: Η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά από την Ελλάδα
- Σαμαράς: Πανηγυρίζουμε ενώ σαλπίζουμε υποχώρηση – Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








