«Βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της πληθωριστικής διαδικασίας», δήλωσε το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να δράσει -και θα το κάνει- καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί προς τον στόχο του 2%, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάριο Σεντένο.
Οι αξιωματούχοι κατάφεραν να συγκρατήσουν τον ρυθμό αύξησης των τιμών από τα επίπεδα-ρεκόρ που είχε πιάσει, χωρίς να συντρίψουν την οικονομία της ευρωζώνης, δήλωσε ο διοικητής της πορτογαλικής κεντρικής τράπεζας, αποδίδοντας την ανθεκτικότητα στη δύναμη της αγοράς εργασίας.
«Ο πληθωρισμός επέστρεψε σε επίπεδα κάτω του 3% -η νομισματική πολιτική πρέπει να ακολουθήσει αυτήν την πραγματικότητα και θα το κάνει», δήλωσε ο Σεντένο από τη Λισαβόνα. «Βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της πληθωριστικής διαδικασίας».
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ πλησιάζουν σε μια πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο -αφού πειστούν ότι η άνοδος των τιμών καταναλωτή θα επιστρέψει και θα παραμείνει κοντά στο 2%. Η ΕΚΤ δεν μπορεί να δεσμευτεί για περαιτέρω μειώσεις στο κόστος δανεισμού, δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ. Οι δηλώσεις του Προέδρου της Bundesbank Γιοακίμ Νάγκελ κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος την Παρασκευή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέσσερις υπουργοί παραιτήθηκαν και ζητούν αποχώρηση Στάρμερ
- Μέρισμα 2,20 ευρώ ανά μετοχή διανέμει η ΟΛΘ Α.Ε. για τη χρήση 2025
- ΔΕΗ: Προσαρμοσμένα EBITDA 700 εκατ. στο α΄τρίμηνο – Διανομή μερίσματος 0,80 ευρώ ανά μετοχή
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Χρηματιστήριο: Ρευστοποιήσεις (-1,26%) με οδηγό τις τράπεζες – Ράλι 6,52% από Ideal
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








