Κατατίθεται σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.
Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει και προσθήκη δύο τροπολογιών σε σχέση με το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη διαβούλευση.
Η πρώτη αφορά την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, ο έλεγχος των οποίων θα φύγει από το Υπερταμείο και θα περάσει στο Δημόσιο.
Η δεύτερη αφορά την είσοδο του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με ορίζοντα έναρξης της σχετικής διαδικασίας τις αρχές του 2024.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι από τη διάθεση αυτού του ποσοστού μπορούν να αντληθούν περίπου 800 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ergon (αδελφοί Δούζη): Eπενδύουν και σε νέο brand στη Θεσσαλονίκη
- Ακίνητα: Αναστολή ΦΠΑ 24% για τις νέες κατασκευές και το 2026
- Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Ανοίγει την πόρτα στην ευελιξία, στις απολύσεις fast track και τις κατά το δοκούν άδειες
- Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μελτέμια έως 7 μποφόρ
- Wall Street: Κέρδη ενόψει των αποτελεσμάτων της Nvidia
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις