Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων. Μόνον τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής, προστέθηκαν 1,6 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη από φόρους που έμειναν απλήρωτοι τον Δεκέμβριο.
Ο αριθμός των φοροφειλετών αυξήθηκε αντί να μειωθεί κατά 27.000 σε έναν μόλις μήνα, φτάνοντας συνολικά στους 4.173.206. Συγκεκριμένα, επί συνόλου 4.173.206 οφειλετών, το 1.672.500 βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα της ΑΑΔΕ και ήδη σε 851.818 εξ αυτών έχουν προχωρήσει μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.
Πάντως για πρώτη φορά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με εντατικούς ελέγχους τον Ιανουάριο μείωσε κατά 2 δισ. ευρώ το ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία, από τα 95,29 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2016, σε 93,4 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο φέτος.
Με το φόβητρο των κατασχέσεων από την Ανεξέρτητη Αρχή εισπράχθηκαν 5,2 δισ. ευρώ μέσα στο 2016 και άλλα 400 εκατ. μέσα στον Ιανουάριο του 2017.
Μόνο τον Ιανουάριο επιβλήθηκαν 12.764 νέες κατασχέσεις, γεγονός σημαίνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο επιβάλλονται οι κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου φθάνει, κατά μέσο όρο, τις 500 ανά εργάσιμη μέρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του διαδρόμου στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου μετά την προσγείωση του F-16
- ΕΕΑ: Αίτημα στο ΥΠΟΙΚ για παράταση 15 ημέρων στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων
- Ακύρωση Ιδίων Μετοχών ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK A.E.
- Αλλαγή επωνυμίας της ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
- ΦΑΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.- Επιστροφή κεφαλαίου
- Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις 28 Νοεμβρίου
- PepsiCo: Πιέσεις από τον «πιεσμένο» Αμερικανό καταναλωτή, στήριξη από τις διεθνείς αγορές το β΄τρίμηνο
- ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ - Ανακοίνωση Προγράμματος Απόκτησης Ιδίων Μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








