Στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης προχωρεί αμέσως το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα ορίζει ότι στα αναδρομικά που θα καταβληθούν εφάπαξ σε ένστολους δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ, θα γίνει παρακράτηση φόρου 20% με την οποία θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων. Αυτό σημαίνει ότι τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων που καταβληθούν εντός των επόμενων ημερών δεν θα φορολογηθούν με βάση την κλίμακα φορολογίας, αλλά με ευνοικότερο καθεστώς.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, διευκρίζεται ότι:
«Σε συνέχεια της ψήφισης από τη Βουλή των νομοθετικών διατάξεων για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων και ενόψει της έκδοσης των εφαρμοστικών κοινών υπουργικών αποφάσεων για την καταβολή του ως άνω ποσού στους δικαιούχους, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι θα προβεί άμεσα στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι, κατ’ εξαίρεση, η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για το εισόδημα αυτό εξαντλείται μετά την παρακράτηση 20% στο καταβαλλόμενο ποσό, που ορίζεται από τις γενικές φορολογικές διατάξεις (άρθρο 60 του ν.4172/2013)».
«Από την 1η Ιανουαρίου 2019, συνολικά 620.000 συντάξεις θα αυξηθούν σταδιακά»
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ σχετικά με το ασφαλιστικό, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι το παράδειγμα που παρατίθεται, περιλαμβάνει λανθασμένες διαφορές, καθώς συγκρίνει ποσό σύνταξης που εκδόθηκε με βάση τον ν. 4387/16, με ένα υποθετικό ποσό που θα καταβαλλόταν, χωρίς τις περικοπές που επέβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2010-14.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μικτές τάσεις για τον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικής έντασης και πληθωριστικών πιέσεων
- Το δολάριο σε υψηλό εβδομάδας μετά την επανέναρξη των επιθέσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν
- Μάχη σταθερότητας στις ασιατικές αγορές με φόντο τους τριγμούς στον τομέα της ΑΙ
- Η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται μετά τις νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν
- Νέα πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή με αμερικανικά πλήγματα στο νότιο Ιράν
- Wall Street: Πτώση με ισχυρές πιέσεις σε Nasdaq και ημιαγωγούς
- Athens Metropolitan Expo: Κέρδη 4,3 εκατ. ευρώ το 2025, μέρισμα 3,5 εκατ. ευρώ
- Πόσο τζίρο κάνει η Swarovski στην Ελλάδα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








