Με ήπια άνοδο (+0,63% στις 867,84 μονάδες), εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα.
Αρχικά τα κέρδη ξεπερνούσαν το 2%, στον απόηχο των πρωτοβουλιών Σαμαρά για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, όμως στη συνέχεια περιορίσθηκαν σημαντικά με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας, κάτι που αποτυπώνεται και στον χαμηλό όγκο συναλλαγών.
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της Εθνικής, της ΔΕΗ και της Τιτάν. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 867,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,63%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 883,02 μονάδες (+2,39%) και κατώτερη τιμή στις 856,31 μονάδες (-0,71%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 64,96 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,19%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+6,11%), του ΟΤΕ (+4,31%), της Εθνικής (+3,95%), της ΔΕΗ (+2,82%), της Τιτάν (+2,35%), της Coca Cola HBC (+2,19%) και της Πειραιώς (+2,04%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Aegean Airilnes (-5,19%), των ΕΛΠΕ (-3,67%), της Ελλάκτωρ (-3,63%), της Motor Oil (-3,50%), της Μυτιληναίος (-3,86%), της Alpha Bank (-2,45%), της ΜΕΤΚΑ (-2,09%) και της Viohalco (-2,07%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+4,88%), των Τηλεπικοινωνιών (+4,31%), των Τροφίμων (+2,20%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,10%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-3,57%), των Πρώτων Υλών (-2,53%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,44%).
Ανοδικά κινήθηκαν 57 μετοχές, 54 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές:PC Systems +20,00%, Pasal +19,32%, Πήγασος +18,75%, Κύπρου +14,72% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +9,30%
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Space Hellas -9,95%, Κτήμα Λαζαρίδη -9,81%, Ακρίτας -9,68%, Minerva -9,42% και Forthnet -7,92%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πετρέλαιο, ομόλογα και εταιρικά αποτελέσματα πυροδότησαν τις πωλήσεις
- L’Oréal: Πωλήσεις πάνω από τις προβλέψεις με «όχημα» τα premium καλλυντικά και την ανάκαμψη της Κίνας
- Gucci: Νέα πτώση πωλήσεων στο γ΄ τρίμηνο – Απομακρύνεται η προοπτική ανάκαμψης της Kering
- Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ συγκλόνισε το Θιβέτ στην Κίνα
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Ελλάδα και Αίγυπτος σε συνομιλίες για επέκταση της ΑΟΖ ανατολικά προς την Κύπρο
- Στο Ιπποκράτειο λόγω επεισοδίου προκάρδιου άλγους ο αναπληρωτής Υπουργός Γ. Κώτσηρας
- Dotsoft: Ανοίγει ο δρόμος για την Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου – Αύξηση κεφαλαίου κατά 4 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








