Έγκαιρα πριν το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή των προαπαιτουμένων για τη δόση των 2,8 δισ. καθώς τα εναπομείναντα τρία προαπαιτούμενα που δεν περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο, θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Με τη θέση αυτή, που εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντησή του χθες με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, Κλάους Ρέγκλιγνκ, προσέρχεται η Ελλάδα στο σημερινό Euroworking Group με στόχο να ανοίξει πλήρως ο δρόμος για την εκταμίευση της υπο-δόσης.
Ένα από τα προαπαιτούμενα αυτά είναι η επιλογή των Ελλήνων που θα στελεχώσουν το Εποπτικό Συμβούλιο του νέου Υπερταμείου με πηγές της κυβέρνησης να διαβεβαιώνουν πως ουσιαστικά έχουν συμφωνηθεί αλλά δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.
Το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα πέρασε την Τετάρτη από τη Βουλή με τρόπο επεισοδιακό και 152 ψήφους.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η πρώτη αξιολόγηση να κλείσει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη και ακολούθως και η συζήτηση για το χρέος. Την ώρα πάντως που η συνάντηση Τσακαλώτου- Ρέγκλινγκ γινόταν σε καλό κλίμα στο Λουξεμβούργο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έβαζε κατά κάποιο τρόπο «στον πάγο» το ζήτημα αναφέροντας πως το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα επιτόκια και η αποπληρωμή του χρέους. Μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ επανέλαβε ουσιαστικά την πάγια θέση του Βερολίνου πως το θέμα του χρέους δεν αποτελεί ζήτημα επί του παρόντος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- BBC: Αυτές είναι οι εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τον πόλεμο στο Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν δεύτερη εβδομάδα με κέρδη
- Λευκάδα: Με αναμμένη μηχανή και φορτωμένο εκρηκτικά το drone που εντοπίστηκε – Τι εξετάζουν οι αρχές
- Fraport για Ryanair: Επιβεβαιώνει τις αυξήσεις επικαλούμενη τις επενδύσεις της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
- Στην Κομισιόν το αναθεωρημένο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – Ποια έργα ενισχύονται
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Επικαιροποίηση ποσοστού συμμετοχής του κου Γκάτζαρου Γεώργιου
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








