Μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και μεγαλύτερο έλλειμμα εμφανίζει ο κρατικός Προϋπολογισμός στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ).
Συγκεκριμένα, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 3,96 δισ. ευρώ (σε ταμειακή βάση) έναντι 4,84 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Στο δεκάμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 908 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 954 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 39,101 δισ. ευρώ, από 35,544 δισ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 2,242 δισ. ευρώ που αφορούν την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 39,945 δισ. ευρώ, από 37.305 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο ο Τεντόγλου στο Μονακό
- Λύτρωση στο 88′ για Ισπανία 2-1 το Βέλγιο
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Αυξήθηκε ο συνολικός πληθυσμός της ΕΕ στα 452 εκατ. – Που οφείλεται και γιατί είναι δυσμενής η εικόνα της Ελλάδας
- Seanergy: Στο ταμπλό από τη Δευτέρα (13/7) το ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα στα ταμπλό με πιέσεις από τεχνολογία
- Η Τράπεζα Πειραιώς απορροφά έξι θυγατρικές
- Η Shein πήρε το «πράσινο φως» από την Κίνα για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








