Ο νικητήςων γερμανικών εκλογών
Ο Φρίντριχ Μερτς, ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της Γερμανίας μετά τη νίκη της συμμαχίας CDU/CSU στις εκλογές της Κυριακής, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι «σε μεγάλο βαθμό αδιάφορη» για τη μοίρα της Ευρώπης και ότι η Ευρώπη πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από τις ΗΠΑ.
Ο Μερτς, υποστηρίζει ότι θέλει να ενισχύσει την Ευρώπη ώστε να μπορέσει να “επιφέρει πραγματική ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ”
Αυτές οι δηλώσεις αποτελούν μία αλλαγή από έναν πολύ στενό σύμμαχο των ΗΠΑ.
Ο Μερτς, 69 ετών, θα προσπαθήσει τώρα να σχηματίσει συνασπισμό εξαιρώντας το ακροδεξιό κόμμα AfD, που ήρθε δεύτερο με 20,8% πίσω από το CDU/CSU και μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες του απερχόμενου Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς που το κόμμα του είχε την χειρότερη εκλογική επίδοση όλων των εποχών, με ποσοστό 16,4%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- OpenAI: Πλήρης κάλυψη του κόστους τροφοδοσίας για τα κέντρα δεδομένων
- Επαναπροσέγγιση ΕΕ και Βρετανίας μετά το Brexit
- Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξηση – σοκ με επιτόκια στο 4% και πληθωρισμό 5% – Έρχονται νέες αυξήσεις
- ΔΑΙΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΒΕΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Αλμα στα έσοδα και αναθεώρηση προβλέψεων για την Bombardier
- «Μεγάλη πιθανότητα» αύξησης των επιτοκίων βλέπει ο Ζίγκμαν το Δεκέμβριο
- Αποστολάκη: «Άτακτη υποχώρηση» της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς – «Δώρο σε funds και servicers»
- Η έκρηξη της ΑΙ ενισχύει τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες χημικών αερίων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









