Ο IDF λέει ότι κατέστρεψε σήραγγα διακίνησης όπλων από τη Συρία στον Λίβανο
Σε τέσσερα μέτωπα επιχειρεί το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, σε Λίβανο, Γάζα, Δυτική Οχθη και Συρία.
Στη Βηρυτό, βομβάρδισε κτίρια στοχεύοντας τον πιθανό διάδοχο του Νασράλα προκειμένου να εξοντώσει όλη την ιεραρχία της Χεζμπολάχ.
Στη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ανάμεσά τους και ο τοπικός ηγέτης της Χαμάς.
Στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών, έκλεισε το πέρασμα Μασναά, από όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαφύγει.
Την ίδια ώρα, ανοιχτό άφησε ο Αμερικανός Πρόεδρος το ενδεχόμενο το Ισραήλ να πλήξει τις πετρελαιοπηγές του Ιράν, βάζοντας φωτιά στις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού.
Πριν από λίγο ο IDF ανακοίνωσε, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, ότι μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μια σήραγγα μήκους 3,5 χιλιομέτρων που διέσχιζε τον Λίβανο και τη Συρία και η οποία, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ για τη λαθραία μεταφορά ιρανικών όπλων.
Σύμφωνα με τις IDF, η σήραγγα λειτουργούσε από τη Μονάδα 4400 της Χεζμπολάχ, η οποία είναι επιφορτισμένη με την παράδοση όπλων από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του στο Λίβανο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κώτσηρας: «Εξορθολογισμός της φορολόγησης στα περίπτερα και τα καταστήματα ψιλικών»
- Unibios: Απόφαση του ΔΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
- Alpha Bank: Πούλησε χαρτοφυλάκιο «κόκκινων δανείων» ΜμΕ αξίας 450 εκατ. ευρώ
- Χρηματιστήριο: Ξανά πάνω από τις 2.100 μονάδες – Ισχυρά κέρδη για Aegean και ΟΠΑΠ – Στο +1,03% η εβδομάδα
- Χαρδαλιάς για κακοκαιρία στην Αττική: «Φτάσαμε στα όρια των αντοχών μας σε σχέση με κάποιες υποδομές»
- ΗΠΑ: Στο 2,8% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός (PCE) τον Σεπτέμβριο
- Η Ελλάδα στη Space Tech Expo 2025 με 15 εταιρείες
- Μητσοτάκης στο Athens Policy Dialogues: «Αν με τις γεωτρήσεις βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








