Τεχνολογία

Meta Threads: Οι μισοί χρήστες έφυγαν, ο Ζάκερμπεργκ ψάχνει γι άλλους…

«Προφανώς, όταν έχεις πάνω από 100 εκατ. eγεγραμμένους, ιδανικά θα ήταν τέλειο αν έμεναν όλοι, ή τουλάχιστον οι μισοί», λέει το αφεντικό της Meta

Η Meta Platforms αναζητά τρόπους για να διατηρήσει τη βάση χρηστών του Threads, του νέου ανταγωνιστή του Twitter, μετά την απώλεια των μισών και πλέον χρηστών μετά το πολυσυζητημένο ντεμπούτο της εφαρμογής πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε στους εργαζομένους ότι το ποσοστό παραμονής χρηστών ήταν καλύτερο από ό,τι αναμενόταν αλλά όχι «τέλειο».

«Προφανώς, όταν έχεις πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους που εγγράφονται, ιδανικά θα ήταν τέλειο αν έμεναν όλοι, ή τουλάχιστον οι μισοί. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο» είπε ο Ζάκερμπεργκ σύμφωνα με ηχογράφηση από τα γραφεία της εταιρείας που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Η εταιρεία σκοπεύει τώρα να προσθέσει στο Threads «αγκίστρια παραμονής» (retention-driving hooks) για να κρατήσει το ενδιαφέρον των χρηστών, όπως «εξασφαλίζοντας ότι ο κόσμος που είναι στο Instagram μπορεί να δει τα σημαντικα Threads», δήλωσε ο chief product officer Κρις Κοξ.

Οι δηλώσεις έρχονται μία μέρα αφότου η Meta εντυπωσίασε τους επενδυτές με μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τα έσοδα, μια καλή εξέλιξη για μια εταιρεία που αντιμετώπιζε σκεπτικισμό για τις γενναιόδωρες δαπάνες της στο όραμα του metaverse. Η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 8% την Πέμπτη.

Ο Ζάκερμπεργκ διαβεβαίωσε τους εργαζομένους του ότι η πρόοδος στην τεχνολογία επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας, στην οποία βασίζεται το metaverse, δεν είναι «πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, αλλά σε καλή φάση».

Η Meta, είπε το αφεντικό της, έπρεπε να αρχίσει να επενδύει στο metaverse πριν από ανταγωνιστές της όπως η Apple, η Google και η Microsoft, οι οποίες έχουν μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη λειτουργικών συστημάτων.

Εκτίμησε δε ότι το metaverse θα μπορούσε να κερδίσει μαζική απήχηση την επόμενη δεκαετία.

Ο Ζάκερμπεργκ και ο Κοξ αναφέρθηκαν επίσης στο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Llama 2, το οποίο είναι από αυτό τον μήνα δωρεάν διαθέσιμο για εμπορική χρήση.

Περισσότερα από 150.000 αιτήματα για κατέβασμα του μοντέλου υποβλήθηκαν την πρώτη εβδομάδα, είπε ο Κοξ.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτημα για την περιβόητη μονομαχία του Ζάκερμπεργκ με τον Έλον Μασκ, ο ιδρυτής της Meta δήλωσε πως «δεν είναι σίγουρο» πως η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί.

close menu