Τετραήμερο εκτάκτων ελέγχων σε στρατιωτικές μονάδες από την Κυριακή έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου,
Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την Κυριακή 30/7 έως και την Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα υλοποιήσει – υπό τις οδηγίες του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκου Δένδια – σχέδιο εκτάκτων επιθεωρήσεων και αξιολογήσεων μέτρων ασφαλείας και πυρασφαλείας, αποθηκών και χώρων φύλαξης πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων σε σχηματισμούς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Ο Ν. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος κατά περίπτωση από τους επιτελάρχες των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, με επιτόπιους ελέγχους σε κρίσιμους και ζωτικής σημασίας βασικούς χώρους φύλαξης πυρομαχικών και καυσίμων, καθώς και με τη διεξαγωγή εκτάκτων ασκήσεων πυρασφαλείας, θα εξετάσει διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια του προσωπικού, των μέσων και των υλικών.
Αναλυτικά, ο Ν. Χαρδαλιάς θα βρεθεί σήμερα διαδοχικά στις έδρες της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών, στην Ξυλαγανή Κομοτηνής, της 873 Αποθήκης Καυσίμων, στη Θεσσαλονίκη και της 110 Πτέρυγας Μάχης και της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων, στη Λάρισα.
Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου θα βρεθεί στις έδρες του 8ου Λόχου Αποθηκών Πυρομαχικών, στο Πετσάλι Ιωαννίνων, της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην Ανδραβίδα και της 116 Πτέρυγας Μάχης, στον ‘Αραξο. Την επομένη θα επιθεωρήσει τις έδρες της 115 Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά, όπου εκτός από τους ελέγχους θα παρακολουθήσει μικρής κλίμακας άσκηση στο πεδίο εκπαίδευσης Πυροσβεστών και του Λόχου Εφοδιασμού και Μεταφορών του 5ου Τάγματος Υποστήριξης, στο Ναύσταθμο Κρήτης (Σούδα) ενώ την Τετάρτη 2 Αυγούστου, θα βρεθεί στην έδρα της 114 Πτέρυγας Μάχης, στην Τανάγρα, όπου εκτός των άλλων θα παρακολουθήσει άσκηση δοκιμής Σχεδίου Πυρασφάλειας και αντιμετώπισης Μείζονος Συμβάντος.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων και των ελέγχων, αναμένεται να συνεχιστεί και να επεκταθεί στο σύνολο των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο
- Η Λιθουανία έκλεισε τα σύνορα με Λευκορωσία – Μπλοκαρισμένες περίπου 2.000 νταλίκες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες, υπό την επήρεια επιτοκίων ΕΚΤ και πληθωρισμού ευρωζώνης
- Μπλε Κέδρος: Στα 18,9 εκατ. ευρώ η πώληση της Φ Real Estate
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρούσματα σε 250 εκτροφές στην Κ. Μακεδονία – Θανατώθηκαν 57.000 ζώα
- Παρέμβαση Βαληνάκη: Η άρση 12 εμπάργκο προς την Τουρκία στις ζημίες της “Διακήρυξης Αθηνών”
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Μοτοδυναμική: Αυξημένα 1,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







