Την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων ώστε οι εργασιακές σχέσεις να ρυθμίζονται απευθείας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς να χρειάζεται κρατική παρέμβαση, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού και κυρίως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού μετά από σχεδόν δέκα χρόνια συνεχών μειώσεων σίγουρα αποτελεί ένα ευεργετικό μέτρο για τους εργαζομένους μας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλει και στην αναθέρμανση της αγοράς.
Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μείωση του εργοδοτικού κόστους, με μια ταυτόχρονη προσπάθεια για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Ταυτόχρονα, με την επιστροφή της κανονικότητας στην οικονομία και στην αγορά μεσοπρόθεσμα, επιβάλλεται η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων ώστε μεταξύ τους να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους, χωρίς κρατικές παρεμβάσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Δημοσίευση σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Αυστριακού Νόμου περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγορών − Προαιρετική δημόσια πρόταση εξαγοράς με στόχο την απόκτηση ελέγχου από την Dai Nippon Printing Co., Ltd προς τους μετόχους της AUSTRIACARD HOLDINGS AG
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: Δημοσίευση προνομιακής πληροφορίας − Η AUSTRIACARD και η Dai Nippon Printing υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης (memorandum of understanding) και η Dai Nippon Printing σκοπεύει να προβεί σε προαιρετική δημόσια πρόταση
- Orilina Properties: Διανομή μερίσματος 4,4 εκατομμυρίων ευρώ
- TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ - Ενοποιημένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α΄Τριμήνου 2026
- ebay: Ούτε ελκυστική, ούτε αξιόπιστη η προσφορά της Game Stop για εξαγορά
- Ενα τρισ. δολάρια για τον “Χρυσό Θόλο” που θέλει να κατασκευάσει ο Τραμπ
- Politis Group: Ο ανερχόμενος όμιλος στα media και οι νέες επαφές με Οντόνι
- Hoplon AI: Χρηματοδότηση 1 εκατ. δολάρια για την εταιρεία cybersecurity με ΑΙ, από έλληνα ιδρυτή
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







