Οικονομία

Μίχαλος: Σταθερότητα – διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προϋποθέσεις για ανάπτυξη

Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων, προϋποθέτει δύο βασικούς όρους, σύμφωνα με όσα είπε ο  γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτης Μίχαλος στο συνέδριο «Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας- Σύγχρονες πόλεις και ανταγωνιστικότητα» που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι όροι αυτοί σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο είναι πρώτον, η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, δεδομένου, όπως είπε, ότι το πρώτο ζητούμενο για κάθε δυνητικό επενδυτή είναι η απουσία κάθε απρόβλεπτης πολιτικής αστάθειας.

Δεύτερον η ταχεία και άμεση προώθηση όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα διαμορφώσουν ένα σταθερό και προβλέψιμο πλαίσιο στον τομέα της φορολογίας, στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και κυρίως και πάνω απ’ όλα στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, που αποτελεί τον πιο σημαντικό ανασχετικό παράγοντα για τους επενδυτές.

Επίσης, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων αναφέρθηκε στα θετικά βήματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, χάρη στα οποία, όπως τόνισε, ανακτήθηκε μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας της χώρας, που προσπαθεί να επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

close menu