Δεν κατάφερε τελικά να “μετρήσει” την τρίτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποδεικνύοντας ότι οι δυνάμεις του, αλλά και οι αντοχές του κόντρα στην αβεβαιότητα είναι κατώτερες των περιστάσεων και περιορίζονται στο να διατηρηθούν τα τρέχοντα επίπεδα.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 809,98 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 809,22 μονάδων (-0,19%) και 814,94 μον. (+0,52%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 50,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 49 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,7 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,14%, στις 2.131,93 μονάδες, ενώ στο +0,51% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.103,06 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,35% στις 965,86 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, το -4,02% του Τιτάν, αλλά και οι ανώτερες του 1% απώλειες των ΟΠΑΠ, Eurobank και Φουρλή έγειραν τη ζυγαριά του προσήμου του γενικού δείκτη σε αρνητικά εδάφη. Επίσης, προς αυτήν την κατεύθυνση συνέβαλαν και οι απώλειες των Πειραιώς, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και Grivalia, οι οποίες όμως δεν ξεπέρασαν το 1%.
Στον αντίποδα, η Attica Bank, η οποία μετά το τριήμερο sell off, που της στοίχισε περί το 38% της αξίας της, σήμερα ανέκαμψε με κέρδη 15,62%, ενώ την ακολούθησε η Μυτιληναίος με άνοδο 1,78%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΕΕ, Βιοχαλκο, Folli Follie, Motor Oil, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Jumbo και Σαράντης, χωρίς όμως τα κέρδη τους να ξεπεράσουν το 1%. Χωρίς μεταβολή οι ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Εθνική και Alpha Bank, με τις δύο τελευταίες μάλιστα να χάνουν τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κοκκίνησαν τα ταμπλό με φόντο πετρέλαιο και τη Μέση Ανατολή
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού «υπέρ το άρτιο» και ταυτόχρονη μείωση μετοχικού κεφαλαίου με επιστροφή μετρητών στους μετόχους
- Μητσοτάκης στα Γρεβενά για τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Ε65 (live)
- Interwood: Νέο έργο 900.000 ευρώ στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά μέσω της ELTOP
- Μητσοτάκης για ηλεκτρικά πατίνια: «Όταν μιλάμε για παιδιά, πρόληψη και ασφάλεια έρχονται πρώτες»
- «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την αναθεώρηση του «Ελλάδα 2.0»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Τραμπ σε Axios: «Σκέφτομαι μια μαζική επίθεση κατά του Ιράν, μεγαλύτερη από ποτέ»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







