Μετά την άνοδο των προηγούμενων τεσσάρων ημερών
Οι τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών έκλεισαν τη Δευτέρα 9 Ιουνίου με μικρές απώλειες μετά από την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή μεταβολή -0,07% στις 553,24 μονάδες αντανακλώντας ένα κλίμα αναμονής μεταξύ των επενδυτών, οι οποίοι τρέφουν προσδοκίες από τις συνομιλίες που γίνονται στο Λονδίνο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα για τα θέματα εμπορίου και δασμών.
Ο γερμανικός δείκτης DAX είχε τη μεγαλύτερη πτώση -0,54% ενώ οι άλλοι δείκτες κινήθηκαν με μικρότερες μεταβολές. Ο γαλλικός CAC είχε απώλειες -0,17% και ο FTSE στο Λονδίνο έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος (-0,06%). Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE Mib έκλεισε με πτώση 0,35%.
Ήταν μια ήσυχη μέρα στα χρηματιστήρια με εξαίρεση μία μεγάλη εξαγορά το Λονδίνο. Η μετοχή της εταιρείας σχεδιασμού τσιπ Alphawave σημείωσε άνοδο 20% μετά τη συμφωνία για εξαγορά της έναντι 2,4 δισ. δολαρίων από τον αμερικανικό γίγαντα ημιαγωγών Qualcomm, ενώ η Spectris, κατασκευάστρια τεχνικών οργάνων, σημείωσε άνοδο 60% μετά την επιβεβαίωση ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για εξαγορά από τον όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων Advent International.
Επίσης, στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις επενδύσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα.
Την ώρα που έκλειναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι τιμές των αμερικανικών μετοχών είχαν ανοίξει με κέρδη από +0,08% για τον Dow Jones, μέχρι 0,22% για S&P 500 και +0,43% για Nasdaq.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η AKTOR συζητά με Πειραιώς, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Υπερταμείο για να πει στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Aλλαγές στη Διοικητική Ομάδα του Ομίλου Μοτοδυναμική
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ >=5%
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, παρά την ανάκαμψη των πολύτιμων μετάλλων
- Intracom: Συμμετοχή θυγατρικής στις αυξήσεις κεφαλαίου των Regency και Athens Resort Casino
- Ρέι Ντάλιο: Ο κόσμος βρίσκεται «στο χείλος» ενός πολέμου κεφαλαίων – Κορυφαίο «καταφύγιο» ο χρυσός
- Δομική Κρήτης: Υπέγραψε σύμβαση 9,19 εκατ. ευρώ για επέκταση του λιμένα στην Ίο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








