Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,17% στις 24.080 μονάδες
Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις κινήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς που επιβάλει.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,17% στις 24.080 μονάδες, όπως στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 0,02% στις 8.808 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο CAC κινείται χαμηλότερα 0,07% στις 7.718 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 0,04% στις 39.930 μονάδες, όπως στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται υψηλότερα 0,07% στις 14.069 μονάδες.
Αρκετές χώρες, κυρίως στην Ασία, είναι αντιμέτωπες με αυξήσεις δασμών από την 1η Αυγούστου, ενώ η ΕΕ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται μια συμφωνία-πλαίσιο.
Ο Τραμπ στο Truth Social ανάρτησε επιστολές σύμφωνα με τις οποίες τα αγαθά που εξάγονται στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία, το Καζακστάν και την Τυνησία πρόκειται τώρα να αντιμετωπίσουν δασμούς 25% από την 1η Αυγούστου.
Υψηλότερους δασμούς αντιμετωπίζουν την Ινδονησία, η οποία θα πληγεί με ειδικό φόρο κατανάλωσης 32%, το Μπαγκλαντές, το οποίο χτυπήθηκε με δασμό 35%, καθώς και την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη, οι οποίες θα επιβαρυνθούν με δασμούς 36%, αναφέρεται στις επιστολές του προέδρου.
Επίσης, οι εισαγωγές από το Λάος και τη Μιανμάρ θα αντιμετωπίσουν δασμό 40%, σύμφωνα με τις επιστολές του Τραμπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η AKTOR συζητά με Πειραιώς, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Υπερταμείο για να πει στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Aλλαγές στη Διοικητική Ομάδα του Ομίλου Μοτοδυναμική
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ >=5%
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, παρά την ανάκαμψη των πολύτιμων μετάλλων
- Intracom: Συμμετοχή θυγατρικής στις αυξήσεις κεφαλαίου των Regency και Athens Resort Casino
- Ρέι Ντάλιο: Ο κόσμος βρίσκεται «στο χείλος» ενός πολέμου κεφαλαίων – Κορυφαίο «καταφύγιο» ο χρυσός
- Δομική Κρήτης: Υπέγραψε σύμβαση 9,19 εκατ. ευρώ για επέκταση του λιμένα στην Ίο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








