Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο πέφτει 0,4% στις 39.432 μονάδες

Mικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στον πληθωρισμό των ΗΠΑ και στα οικονομικά δεδομένα που ανακοινώνονται.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο πέφτει 0,4% στις 39.432 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7%

Στο Χονγκ Κονγκ χαμηλότερα κατά 0,75% ο Hang Seng στις 17.009 μονάδες καιόπως στην Αυστραλία υποχωρεί κατά 0,4% ο ASX στις 7.814 μονάδες, ενώ στη Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κινείται 0,37% υψηλότερα στις 3.038 μονάδες και 0,28% ο Kospi στη Σεούλ στις 2.712 μονάδες.

Στην Κίνα, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αυξήθηκαν κατά ένα υποτονικό 0,1% τον Μάρτιο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση 2,8% σε ετήσια βάση.

Από το μέτωπο της πολιτικής, στη Νότια Κορέα τα κόμματα της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης σημείωσαν συντριπτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να υποβάλλει την παραίτησή του ο πρωθυπουργός της χώρας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu