Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 1% στις 38.448 μονάδες
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ινδία, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα στην Κίνα.
Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 1% στις 38.448 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,24%
Στην Κίνα, χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 3.079 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,33% στις 18.505 μονάδες, όπως κατά 1,06% ο Kospi στη Σεούλ στις 2.689 μονάδες και κατά 0,39% ο ASX στην Αυστραλία στις 7.767 μονάδες. Επίσης κατά 0,76% ενισχύεται ο Nifty 50 στις 22.040 μονάδες.
Οι μετοχές της Ινδίας σταθεροποιήθηκαν μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των δεικτών αναφοράς των τελευταίων τεσσάρων ετών, καθώς οι εκλογικές επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ήταν κατώτερες των προσδοκιών.
Η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας τον Μάιο επιταχύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 μηνών, ενώ τα επίπεδα του προσωπικού διευρύνθηκαν για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα του ιδιωτικού τομέα.
Στην Αυστραλία, το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκε στο 1,1% σε ετήσια βάση, ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών για ανάπτυξη 1,2%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζεφ Μπέζος για το θάνατο της μητέρας του: «Σ’ αγαπώ μαμά»
- Κίνα: Επιβράδυνση βιομηχανικής παραγωγής και λιανικών πωλήσεων
- Ουκρανική επίθεση στο ρωσικό λιμάνι Αστραχάν
- Συνεχίζει τις διακοπές ο Πρωθυπουργός στα Χανιά
- Συνεχίζεται η φωτιά στα Καμπιά της Χίου
- Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των τριων συλληφθέντων για τις φωτιές
- Δημήτρης Κοτσιφάκος: Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Ritz Carlton στο Αμμάν
- H απίθανη σύμπτωση πίσω από την πιθανότερη διάδοχο της Αnne Wintour στη Vogue
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις