Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται σε οριακό σημείο σχεδόν αμετάβλητος
Μικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τα στοιχεία από τον πληθωρισμό της Γερμανίας τη Δευτέρα προβληματίζουν σχετικά με τη στάση της ΕΚΤ για τα επιτόκια.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται σε οριακό σημείο σχεδόν αμετάβλητος, μετά τις αρχικές πιέσεις.
Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,4%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,4%. Ο DAX στη Γερμανία έχει οριακά κέρδη 0,1.
Οι τομείς ασφαλειών, κοινής ωφέλειας και τραπεζών έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έχουν τα μεγαλύτερα κέρδη.
Οι ευρωαγορές ξεκίνησαν την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν αναφορές ότι το σχέδιο δασμών του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να μην είναι τόσο ακραίο όσο αναμενόταν.
Σύμφωνα με την Washington Post, η ομάδα του Trump εξετάζει την επιβολή δασμών μόνο σε «κρίσιμες εισαγωγές», αν και αυτές δεν καθορίστηκαν. Ο Τραμπ διέψευσε το δημοσίευμα μέσω ανάρτησης στο Truth Social.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣΥΡΙΖΑ για Δημητριάδη: Εντολοδόχος του Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών
- Σύγκρουση και στα media (in.gr) για τη συνέντευξη Δημητριάδη στη Real News
- Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας
- Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά από ανεφοδιασμό κρουαζιερόπλοιου στον ΟΛΠ
- Η συνέντευξη Δημητριάδη στη Real News, το deal με τη Bright και η σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ
- Ρήτρα ίσης αμοιβής για τις γυναίκες προτείνει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας
- Εξουδετερώθηκαν τα εκρηκτικά του drone στη Λευκάδα και συνεχίζονται οι έρευνες για την προέλευση
- Εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη: Μονόλογος επιτυχιών, απουσιάζουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








