Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) ήταν 4,5% το τέταρτο τρίμηνο έναντι 4,6% το τρίτο τρίμηνο
Η Bank Millennium, ανακοίνωσε αύξηση 50% στα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου την Παρασκευή 1/2, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να επωμιστεί το υψηλό κόστος που σχετίζεται με το χαρτοφυλάκιο ενυπόθηκων δανείων σε ελβετικό φράγκο, το οποίο αποτιμήθηκε σε 768 εκατομμύρια ζλότι (190 εκατομμύρια δολάρια) μετά από φόρους στο τέλος του έτους.
Τα ενυπόθηκα δάνεια σε ξένο νόμισμα (FX), κυρίως σε ελβετικό φράγκο, εξακολουθούν να αποτελούν βάρος για τις πολωνικές τράπεζες.
Αρχικά ελκυστικά λόγω των χαμηλών επιτοκίων στη δεκαετία του 2000, το κόστος αποπληρωμής τους έχει εκτοξευθεί λόγω της υποτίμησης του ζλότι έναντι του φράγκου και των αυξήσεων των ελβετικών επιτοκίων, υποκινώντας νομικές διαμάχες και πιέζοντας τις τράπεζες να επιδιώξουν διακανονισμούς.
Τα καθαρά κέρδη της Bank Millennium ανήλθαν σε 173 εκατ. ζλότι το τέταρτο τρίμηνο, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 81 εκατ. ζλότι σε δημοσκόπηση του Reuters.
Τα τριμηνιαία καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν σε 1,51 δισ. ζλότι από 1,28 δισ. ζλότι ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες μειώθηκαν σε 188 εκατ. ζλότι από 190 εκατ. ζλότι το τέταρτο τρίμηνο του 2023.
Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) ήταν 4,5% το τέταρτο τρίμηνο έναντι 4,6% το τρίτο τρίμηνο.
Οι προβλέψεις που σχετίζονται με τον νομικό κίνδυνο συναλλάγματος ανήλθαν σε 523 εκατ. ζλότι το τέταρτο τρίμηνο, έναντι 702 εκατ. ζλότι ένα χρόνο νωρίτερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Intralot: Αλλάζει επωνυμία σε Bally’s Intralot, εγκρίθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
- Χρηματιστήριο: Έκανε δεύτερη σερί άνοδο με τζίρο σχεδόν 400 εκατ. ευρώ και έκλεισε την εβδομάδα με +0,39%
- Δίκη για τις υποκλοπές: Ο κρεοπώλης με την κάρτα που αγοράστηκαν τα μολυσμένα μηνύματα, δήλωσε «άσχετος»
- Κάθετος διάδρομος: Εγκρίθηκαν και επίσημα οι Διαδρομές 2 και 3 για προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία
- Γαλλία – απόφαση δικαστηρίου: Η Shein θα πρέπει να επαληθεύει την ηλικία των πελατών της
- ΑΔΜΗΕ για συνδέσεις με Κρήτη: Λειτουργούν και θα εξοικονομήσουν 400 – 600 εκατ. ευρώ ετησίως σε βάθος δεκαετίας
- ΟΠΑΠ: Νέα Χριστουγεννιάτικη καμπάνια για το Υπεύθυνο Παιχνίδι
- Γκιλφόιλ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας για την υπογραφή σύμβασης ναυπήγησης ρυμουλκών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








