Διέψευσε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο
Από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιείται το 3ο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώνει η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συμμετοχή 39 ελληνικών εισηγμένων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τη φημολογία περί επιβολής έκτακτου φόρου στις τράπεζες.
Σε συζήτηση που είχε με θεσμικούς επενδυτές ο Πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί έκτακτη φορολόγηση επί των τραπεζικών κερδών.
Τις προηγούμενες ημέρες και λόγω της φημολογίας. η οποία διαψεύστηκε χιαρά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. οι τραπεζικές μετοχές υποαπέδωσαν ενώ σήμερα με την εκκίνηση του roadshow της Morgan Stanley πραγματοποιούν άλμα που ξεπερνά το 3%.
Κατά τα άλλα, από το βήμα του συνεδρίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να προτάξει την προσήλωση στη δημοσιονομική σταθερότητα και στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις, την οποία σκοπεύει να μετουσιώσει τα επόμενα δυόμιση χρόνια σε μία επιθετική ατζέντα, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχεια της προόδου και τη διάχυση του μερίσματός της σε ολόκληρη την κοινωνία.
Όπως σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αποτελεί τη θετική έκπληξη της ευρωζώνης, η απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου αγγίζει εκείνο του γαλλικού και η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην Ευρώπη (τον Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί η πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους 7,9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πρώτο μνημόνιο) μεγάλο στοίχημα είναι η παρουσίαση και ανάλυση των ευκαιριών που ανοίγονται για τοποθετήσεις στη χώρα μας.
Τέλος, η αναβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από τις αναδυόμενες στις ώριμες αγορές είναι κάτι σημαντικό σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, ο οποίος είναι και αυτός στο Λονδίνο. .
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
- ΕΕ: Εχει τόσο εμπιστοσύνη στον Τραμπ που ετοιμάζει «Plan B» για ειρηνευτικό σχέδιο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Η AKTOR εξαγόρασε και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ
- Παρελθόν από τη Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας
- Κομισιόν: Ενέκρινε την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από United και Motor Oil
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία για την πτώση του το αμερικανικού ΑΕΠ
- Μπλε Κέδρος: Στα 9,05 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2024
- Yalco – Κωνσταντίνου ΑΕ: Υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις