Πολιτική

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Θα συζητήσουμε όχι μόνο την κατανομή των θέσεων, αλλά και τις πολιτικές της Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία», τόνισε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες

«Το ΕΛΚ διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προσέρχεται στις Βρυξέλλες ως νικητής των ευρωεκλογών και δικαιωματικά διεκδικεί τη συνέχιση της προεδρίας της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από εκεί και πέρα βέβαια, τα ζητήματα τα οποία θα συζητήσουμε δεν αφορούν μόνο την κατανομή των θέσεων, αλλά και τις ουσιαστικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη πενταετία.

Και θεωρώ εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η κεντρική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως θα εκφραστεί ελπίζουμε δια της νέας προέδρου της Επιτροπής, της κυρίας Φον ντερ Λάιεν, δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, στα ζητήματα της μετανάστευσης, στα ζητήματα της κοινής αμυντικής πολιτικής, αλλά και στον τρόπο με τον οποίον η πράσινη μετάβαση δεν θα ζημιώσει τελικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας.

Η συζήτηση που θα γίνει, όπως είπα, δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα, αλλά αφορά πρωτίστως τις πολιτικές.

Οπότε είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε αυτήν τη συζήτηση και να έχουμε θετικά νέα μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu