«Θα συζητήσουμε όχι μόνο την κατανομή των θέσεων, αλλά και τις πολιτικές της Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία», τόνισε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες
«Το ΕΛΚ διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
Όπως δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προσέρχεται στις Βρυξέλλες ως νικητής των ευρωεκλογών και δικαιωματικά διεκδικεί τη συνέχιση της προεδρίας της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Από εκεί και πέρα βέβαια, τα ζητήματα τα οποία θα συζητήσουμε δεν αφορούν μόνο την κατανομή των θέσεων, αλλά και τις ουσιαστικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη πενταετία.
Και θεωρώ εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι η κεντρική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως θα εκφραστεί ελπίζουμε δια της νέας προέδρου της Επιτροπής, της κυρίας Φον ντερ Λάιεν, δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε ζητήματα ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, στα ζητήματα της μετανάστευσης, στα ζητήματα της κοινής αμυντικής πολιτικής, αλλά και στον τρόπο με τον οποίον η πράσινη μετάβαση δεν θα ζημιώσει τελικά τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς μας.
Η συζήτηση που θα γίνει, όπως είπα, δεν αφορά μόνο τα πρόσωπα, αλλά αφορά πρωτίστως τις πολιτικές.
Οπότε είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε σήμερα να ολοκληρώσουμε αυτήν τη συζήτηση και να έχουμε θετικά νέα μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σφαλιάρα σε Τραμπ και από τον Αμπντούλ Ελ Σαγιέντ στο Μίσιγκαν
- Κρις Πάπας: “Οι πολίτες απαίτησαν αλλαγή – Μεταφέρουμε τον αγώνα στην Ουάσινγκτον”
- Hellenic Properties: Δύο εξαγορές ξενοδοχείων το 2027, «αγκάθι» το κατασκευαστικό κόστος με άνοδο 40% στην τετραετία
- Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το ιδιωτικό χρέος (10:00)
- Στο Χρηματιστήριο επιστρέφει η Uni Systems. Προς δημόσια προσφορά μετοχών από Quest
- Τέσσερις Ελληνοαμερικανοί Ρεπουμπλικανοί κρατούν τις έδρες τους στο αμερικανικό Κογκρέσο
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Έναρξη διαδικασίας για τη δημόσια προσφορά και εισαγωγή των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας “Uni Systems M.A.E.” στη Ρυθμιζόμενη Αγορά της Euronext Athens
- Ανοιγμα Τραμπ στους Δημοκρατικούς μετά τις ενδιάμεσες εκλογές – Απορρίπτει τα περί προσωπικής ήττας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








