Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ με αντικείμενο την τροφοδοσία με φυσικό αέριο νησιωτικών και άλλων περιοχών/καταναλωτών απομακρυσμένων από το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου.
_x000D_
Όπως υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΠΑ έχει σαν βασική στρατηγική κατεύθυνση τη μέγιστη δυνατή επέκταση της χρήσης του Φυσικού Αερίου και τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της. Στη βάση αυτή σκοπεύει να αναπτύξει νέα δραστηριότητα με αντικείμενο την τροφοδοσία απομακρυσμένων από το ΕΣΦΑ περιοχών και καταναλωτών, με κύριο στόχο την τροφοδοσία της Δυτικής και της Νησιωτικής Ελλάδας που δεν διαθέτουν δίκτυα, αλλά και μεμονωμένων καταναλωτών σε απόσταση από υφιστάμενα δίκτυα. Η τροφοδοσία αυτών των περιοχών/καταναλωτών θα πραγματοποιείται σε μορφή υγροποιημένου ή/και συμπιεσμένου φυσικού αερίου.
_x000D_
Με τη σειρά της η ΔΕΗ, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, στις διαμορφούμενες νέες συνθήκες στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, έχει στρατηγική κατεύθυνση την επιχειρηματική δραστηριοποίησή της και σε άλλους τομείς και προϊόντα, μεταξύ των οποίων το Φυσικό Αέριο έχει επιλεγεί ως σημαντική ευκαιρία. Ειδικότερα μάλιστα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά όπου η διείσδυση του ΦΑ μπορεί να υποστηριχθεί από τη δική της αυτόνομη θερμική παραγωγή.
_x000D_
Στο πλαίσιο του Μνημονίου οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν από κοινού τη δυνατότητα και το πλαίσιο συνεργασίας τους στον τομέα αυτό, καθώς και την παροχή συνδυασμένων ενεργειακών προϊόντων σε τοπικό επίπεδο. Η υλοποίηση συνεργασίας των δύο πλευρών, στο συγκεκριμένο αντικείμενο, θα πραγματοποιηθεί με πλήρη σεβασμό του Ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού και με συμμετοχή και εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σνάμπελ (ΕΚΤ) για Μ. Ανατολή: Η εκεχειρία δεν επαναφέρει την προπολεμική κατάσταση
- Η Maersk επιστρέφει στη Διώρυγα του Σουέζ – Πιέσεις 7% στη μετοχή λόγω φόβων για υποχώρηση των ναύλων
- Η Σαουδική Αραβία ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου στη μεγαλύτερη έκπτωση των τελευταίων 26 ετών
- Ευρωπαϊκές αγορές: Χαμηλές πτήσεις με μεικτά πρόσημα – Απογειώθηκε η EasyJet
- Φωτιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
- Η Microsoft απολύει 4.800 εργαζομένους και προχωρά σε ριζική επανεκκίνηση του Xbox
- Απάτη 4 εκατ. ευρώ σε βάρος ναυτιλιακής της εφοπλίστριας Μελίνας Τραυλού
- QNR: Τι απαντά για την εξαγορά εταιρείας πληροφορικής στην Πολωνία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








