Μία από τις μεγάλες νίκες της απερχόμενης Κομισιόν και της Γαλλίας χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, διαβεβαιώνοντας πως, χωρίς τη στήριξή τους, η Ελλάδα θα είχε «αποπεμφθεί» από τη ζώνη του ευρώ.
«Στο πολιτικό επίπεδο, είναι μία από τις μεγάλες νίκες της Επιτροπής (του Jean Claude Juncker) και της Γαλλίας», υποστήριξε ο επίτροπος κατά την τελευταία ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικών της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, πριν από τη λήξη της πενταετούς θητείας του αυτό το Σαββατοκύριακο.
«Σε όλα τα στάδια, μέσα σ’ ένα μερικές φορές εχθρικό περιβάλλον, η Ελλάδα μπορούσε να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας και της Κομισιόν», διαβεβαίωσε αναφερόμενος στην αντίθεση της Γερμανίας και άλλων χωρών του Βορρά στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη μετά το 2010 που η χώρα επλήγη από την οικονομική κρίση.
«Αν ήταν ένας άλλος επίτροπος και όχι εγώ, αν ήταν μια άλλη Επιτροπή και όχι αυτή, η Ελλάδα θα είχε βγει από την ευρωζώνη.
Θα είχε αποπεμφθεί απ’ αυτή», υποστήριξε ο Moscovici απαντώντας στους βουλευτές του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) που κατηγορούσαν τις Βρυξέλλες ότι «γονάτισαν τους Έλληνες».
Ο επίτροπος δήλωσε πως είναι «υπερήφανος για τη διαδρομή της Ελλάδας μετά τις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης» και πως έχει «εμπιστοσύνη» στο μέλλον της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στα όρια αντοχής οι μικρές φαρμακαποθήκες από το κόστος μεταφορών και ενέργειας
- Αδ. Γεωργιάδης για εκλογές το καλοκαίρι: Τα μπάνια του λαού είναι ιερά
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Παπουτσάνης: Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Συναλλαγών
- Βαριά ήττα για Παναθηναϊκό και για παχιά λόγια – Αποχαιρέτησε το Final4 της Euroleague
- Trastor: Στα €1 ανά μετοχή η τιμή διάθεσης για τις 150 εκατ. νέες μετοχές
- Στο Πεκίνο ο Τραμπ για εμπόριο, τεχνολογία και γεωπολιτική ισχύ
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Ανακοίνωση για την τελική τιμή διάθεσης και τον αριθμό των νέων μετοχών
- ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







