Μήνυμα προς τη Γερμανία φαίνεται ότι στέλνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα αλλά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά» είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου έχει τη δυνατότητα να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα.
Αν και επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο κ. Moscovici αναφέρεται σε συμφωνία για την αξιολόγηση ή σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι -και κυρίως το Βερολίνο- να «βάλουν την υπογραφή τους» στην ελάφρυνση δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.
Η τελευταία «προσφορά» που υπάρχει στο τραπέζι είναι ο «συμβιβασμός» που προσέφερε το ΔΝΤ, σύμφωνα με τον οποίο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να εκταμιεύσει χρήματα μέχρι να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η πρόταση αυτή όμως δεν φαίνεται να ικανοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου που επιμένει στο μότο «εμείς κάναμε τη δουλειά μας, περάσαμε τα μέτρα, τώρα είναι η σειρά των Ευρωπαίων να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».
Επισημαίνεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που τονίστηκε σχετικά με την πρόταση του Ταμείου είναι ότι μεταθέτει τις αποφάσεις και δεν συμβάλει θετικά στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας έντιμης και κοινά αποδεκτής λύσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η «κλινική» διαφήμιζε θεραπείες στο διαδίκτυο, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τις έβλεπαν
- Η πορτογαλική D3 μηνύει Meta, TikTok και YouTube για «εθιστικό σχεδιασμό»
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η ΕΚΤ και το πετρέλαιο κράτησαν χαμηλά το ρίσκο
- ΔΝΤ: Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2026 – Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από ενέργεια και χρέος
- Θάνατος Μαζωνάκη: Σύλληψη των δύο γιατρών για θανατηφόρα έκθεση
- Ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιορδανία
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







