Οικονομία

Μοσκοβισί: Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη

Την εκτίμηση ότι στο τέλος Φεβρουαρίου θα φύγει η τρόικα εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και «θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της σχέσης μας».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι απαιτείται πιστωτική γραμμή και αυτή θα εξασφαλιστεί από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Το πρωί, μετά από συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, ο επίτροπος τόνισε ότι «η Κομισιόν αναγνωρίζει πως στην Ελλάδα έγινε τεράστια πρόοδος και θέλουμε να μπούμε σε μια καινούργια φάση, πιο αποφασιστικά και με λιγότερη εποπτεία από την σημερινή». «Για το λόγο αυτό υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν. Η Κομισιόν είναι κοντά στην Ελλάδα και στους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε.

Όπως χαρακτηριστικά είπε με έμφαση, «η Κομισιόν δεν είναι εχθρός της Ελλάδας. Είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού με στόχο να οικοδομηθεί ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu