Στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση στάθηκε ο Πιερ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά την παρουσίαση των προβλέψεων της Κομισιόν για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.
«Το θετικό νέο είναι ότι το Eurogroup επέτρεψε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα πολύ σύντομα για να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο πακέτο», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως αυτό το «ισορροπημένο» πακέτο θα περιλαμβάνει αφενός τις προσπάθειες που πρέπει να συνεχιστούν και αφετέρου τα θετικά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη.
Ο ίδιος δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας πως αυτές θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Αθήνα, όπου μένει να γίνει «πολλή δουλειά». Ωστόσο επισήμανε πως στο πλαίσιο αυτού του ισορροπημένου συνόλου προσπαθειών και θετικών μέτρων για την ανάπτυξη, η Επιτροπή είναι έτοιμη να παρέμβει προκειμένου να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα ενεργών πολιτικών για την απασχόληση.
Παραπέμπτοντας και στην απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, επισήμανε πως δόθηκε εντολή στην Επιτροπή να διερευνήσει τους τρόπους χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας. «Μπορεί όπως ελέχθη να είναι ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας ή άλλοι πόροι, κάτι λιγότερο δαπανηρό» σημείωσε ο Γάλλος επίτροπος προσθέτοντας ότι «συνολικά υπήρξε ένα θετικό μήνυμα προόδου από το Eurogroup για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης».
«Οι ομάδες μας θα είναι εκεί με αυτή την προοπτική και μια ξεκάθαρη εντολή σ’ ένα θετικό πνεύμα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η «κλινική» διαφήμιζε θεραπείες στο διαδίκτυο, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τις έβλεπαν
- Η πορτογαλική D3 μηνύει Meta, TikTok και YouTube για «εθιστικό σχεδιασμό»
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η ΕΚΤ και το πετρέλαιο κράτησαν χαμηλά το ρίσκο
- ΔΝΤ: Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2026 – Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από ενέργεια και χρέος
- Θάνατος Μαζωνάκη: Σύλληψη των δύο γιατρών για θανατηφόρα έκθεση
- Ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιορδανία
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







