Η Ευρώπη «βρίσκεται σε στάσιμη κατάσταση», δήλωσε ο ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης
Η Γερμανία κινδυνεύει να υποστεί ύφεση φέτος λόγω των επιπτώσεων από τους δασμούς των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Bundesbank, Χοακίμ Νάγκελ .
Η Ευρώπη «βρίσκεται σε στάσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Νάγκελ στο Bloomberg Television την Τετάρτη. «Ίσως υπάρξει ύφεση για τη χώρα μου, για τη Γερμανία», επεσήμανε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μειώνουν τα επιτόκια για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιβάρυνσης της οικονομίας της Ευρωζώνης, υπό τον αντίκτυπο από τις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Νάγκελ τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί κάποιου είδους συμβιβασμός για τους δασμούς και έδωσε έναν πιο αισιόδοξο τόνο για τα επόμενα χρόνια. Όπως είπε, το “άλμα” στις δημόσιες δαπάνες από την επερχόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας θα βοηθήσει την οικονομία της – τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη – να αποδώσει πολύ καλύτερα και να μην αποδειχθεί πληθωριστική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- To ράλι τεχνολογικών μετοχών οδηγεί τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 σε νέο ιστορικό υψηλό
- BRIQ PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Αγορά ιδίων μετοχών (30/07/2026)
- Στο 33,41% το ποσοστό της Winex στην AKTOR μετά την αύξηση κεφαλαίου
- Η Shell αποχωρεί από το κοίτασμα «Αφροδίτη», πουλάει το 35% στη MOL
- ALPHA TRUST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Ανακοίνωση στο πλαίσιο του Κανονισμού ΕΕ 596/2014 (Γνωστοποίηση συναλλαγών) και μεταβολής ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου.
- Φωτιά και στο Καλαμάκι στον Άγιο Βασίλειο στη Θήβα, μήνυμα από 112 για απομάκρυνση
- Θερινές εκπτώσεις στον Πειραιά: Συγκρατημένοι οι καταναλωτές τον πρώτο μήνα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








