Οι ελπίδες για διπλωματία στο Ιράν και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα συντηρούν το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά ταμπλό
Με θετικά πρόσημα στο σημερινό άνοιγμα οι ευρωαγορές, μετά και το χθεσινό ρεκόρ του Stoxx με ώθηση από τις προσδοκίες για διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης στο Ιράν.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,27% στις 658,64 μονάδες, με τον κλάδο των εξορύξεων να καταγράφει κέρδη 2,6% και της λιανικής να προσθέτει 1,4%. Οι μετοχές των πετρελαϊκών προσθέτουν 1,2%.
Ο Εuro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη 0,23% στις 6.501 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κινείται με +0,34% στις 26.316 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σκαρφαλώνει 0,18% στις 8.682 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 αναρριχάται 0,35% στις 10.916 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ανέρχεται στις 53.764 μονάδες με άνοδο 0,41%.
Στην Ισπανία, ο IBEX 35 ενισχύεται 0,38% στις 20.102 μονάδες.
Στο ταμπλό, άνοδο 2,01% σημειώνει η μετοχή της Heineken στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μεγαλύτερη αύξηση από το αναμενόμενο στις πωλήσεις το β’ τρίμηνο καθώς η ισχυρή ζήτηση στην Ασία και την Αφρική αντιστάθμισε τη συνεχιζόμενη αδυναμία στην Ευρώπη και την αμερικανική ήπειρο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκδόθηκε η NAVTEX για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Ξεκινούν οι έρευνες του γαλλικού «Abeille Marengo»
- ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η μακροχρόνια εκμίσθωση του Ξενία στο Καλέντζι της Αχαΐας
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 09 – 11 – 2026
- Στον όμιλο Ανδρεάδη (Sani/Oikos) οι «Γούρνες»: Νέα αλλαγή χεριών για το «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης
- Βρετανία: Αθώος δήλωσε ο Έλληνας που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν
- Hims & Hers: Θα πουλάει από την πλατφόρμα της τα φάρμακα αδυνατίσματος της Eli Lilly
- Metro ΑΕΒΕ: Νέος CFO ο Άρης Παπανεάρχου
- Ρεκόρ ταχύτητας από BYD: Έσπασε το φράγμα των 500 χλμ./ώρα στο Άμπου Ντάμπι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








