Υπέγραψε σύμβαση με την DEME Offshore, για την προμήθεια inter-array καλωδίων για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στα ανοιχτά της Μάγχης
Η εταιρεία Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της Hellenic Cables (κλάδος καλωδίων) υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την DEME Offshore, για την προμήθεια inter-array καλωδίων για το Eoliennes en Mer Dieppe Le Tréport (EMDT), ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Γαλλία το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά της ακτής της Μάγχης και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026.
Το EMDT OWF είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Ocean Winds, της Sumitomo Corporation και της Banque des Territoires. H Hellenic Cables έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την προμήθεια των interarray καλωδίων 66kV και των σχετικών εξαρτημάτων που θα διασυνδέσουν τις ανεμογεννήτριες μεταξύ τους και θα τις συνδέσουν με τον υπεράκτιο υποσταθμό.
Η προμήθεια περιλαμβάνει περίπου 120 χλμ. inter-array καλωδίων 66kV με μόνωση XLPE. Η παραγωγή των καλωδίων θα πραγματοποιηθεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Hellenic Cables στην Κόρινθο, με έναρξη το 2025, ενώ η παράδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2ο εξάμηνο του 2025.
Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 496 MW, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο βρίσκεται 15 χλμ. από την πόλη Tréport της Γαλλίας και 17 χλμ. από την πόλη Dieppe. Οι 62 ανεμογεννήτριές του θα τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια 850.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, πληθυσμός που ισοδυναμεί με τα 2/3 των κατοίκων του νομού Seine-Maritime, ή περισσότερους από όλους τους κατοίκους του νομού της Somme.
Ο Philip Scheers, Cables Business Unit Director στην DEME Offshore, δήλωσε: «Η DEME Offshore και η Hellenic Cables έχουν ήδη δημιουργήσει μια γόνιμη συνεργασία σε πολλά υπεράκτια αιολικά έργα μεγάλης κλίμακας. Με τη συνδυασμένη τεχνογνωσία και τη δέσμευσή μας για αριστεία, ανυπομονούμε να παραδώσουμε αυτό το έργο με ασφάλεια και επιτυχία.»
Ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings τόνισε: «Η Hellenic Cables είναι πολύ χαρούμενη που επιλέχθηκε να κατασκευάσει και να προμηθεύσει τα inter-array καλώδια που θα θέσουν σε λειτουργία το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Eoliennes en Mer Dieppe Le Tréport. Μαζί με την Deme Offshore, θα εκτελέσουμε το σημαντικό αυτό έργο με ασφάλεια και επιτυχία, στηρίζοντας την πορεία για ένα βιώσιμο μέλλον.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κ. Μπερμπεριάν, Genesis Pharma: Μονόδρομος η διεθνοποίηση καθώς η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μη βιώσιμη λόγω επιστροφών
- Η Νότια Αφρική πήρε βαθμό στο φινάλε με την Τσεχία
- Άλμα η μετοχή της Intel με καύσιμο αναφορά Τραμπ για συνεργασία με Apple
- Βανς: Το πετρέλαιο αρχίζει να κυλάει στα Στενά του Ορμούζ, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει στο Λίβανο
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ
- Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Χρέος μας η μείωση στην τιμή του αργού να περάσει στην αντλία»
- Eυρωπαϊκές αγορές: Aπώλειες και μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της Fed
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








