Διεθνή

Νέα πρόκληση Μίτσκοσκι από Ουάσιγκτον: Επιμένει στο σκέτο Μακεδονία, λίγο πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της γείτονος βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα όπου θα παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι βρίσκεται από χθες, Κυριακή, στην Ουάσιγκτον, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών της χώρας του.

Ο Μίτσκοσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από την Ουάσιγκτον, αναφέρει πως θα συμμετάσχει ο ίδιος στην αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στην επέτειο για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, ενώ χρησιμοποιεί και πάλι για τη χώρα του την ονομασία «Μακεδονία», αντί του συνταγματικού ονόματός της, Βόρεια Μακεδονία:

«Αυτό που θέλω επίσης να σημειώσω είναι ο μεγάλος αριθμός διμερών συναντήσεων που θα έχω τις επόμενες ημέρες με ηγέτες κρατών που είναι μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Ακόμη θα έχω συναντήσεις με επιχειρηματικούς κύκλους εδώ στις ΗΠΑ, όπου θα παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η Μακεδονία για επενδύσεις», δηλώνει ο Μίτσκοσκι.

«Θα αναγγείλω ακόμη μία νέα ξένη επένδυση από μια εταιρεία που είναι μεταξύ των 500 μεγαλύτερων εδώ στις ΗΠΑ, νέες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της Μακεδονίας.

«Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στη Μακεδονία. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη για να συναντηθώ με τη μακεδονική διασπορά, τους Μακεδόνες ομογενείς», σημειώνει ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι στο μήνυμά του αυτό.

«Εγώ προετοιμάζομαι. Είμαι άνθρωπος που προετοιμάζεται και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Θα ήθελα να δω και αυτή την πρόκληση. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες επ’ αυτού. Εάν υπάρχουν στην Ευρώπη -και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν- Ευρωπαίοι πολιτικοί που παρουσιάζονται ως Ευρωπαίοι πολιτικοί του 21ου αιώνα και έχουν μέσα τους ταλιμπανικά κίνητρα και θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο το ανθρώπινο δικαίωμα που έχει κατοχυρωθεί με πολλές διεθνείς συμβάσεις, τότε είμαι έτοιμος με αυτούς τους ανθρώπους να επιχειρηματολογήσω και να συζητήσω και πάνω σε αυτό δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία. Με ενδιαφέρει να χτίζουμε γέφυρες και όχι να τις γκρεμίζουμε, και να μιλάμε βάσει επιχειρημάτων, βάσει δεδομένων. Είμαι έτοιμος να συζητήσω και με επιχειρήματα και με δεδομένα και αυτό κάνω σε όλη μου τη ζωή, όχι μόνο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Όπου κι αν είναι, στην Αθήνα, στα Σκόπια και στις Βρυξέλλες. Είμαι έτοιμος να συζητήσω οπουδήποτε με δεδομένα και με επιχειρήματα», ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu