Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σε εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Ίλιντεν
Σε μια νέα πρόκληση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος παρευρέθηκε την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, σε εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Ίλιντεν.
Στην ανάρτηση που έκανε στο Χ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας όχι μόνο αναφερθηκε στη χώρα του ως «Μακεδονία», αλλά και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε, φαίνεται καθαρά υψωμένη η παλιά σημαία της τότε ΠΓΔΜ με τον Ήλιο της Βεργίνας, κάτι που συνιστά σαφέστατη παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία απαγορεύει ρητά τη χρήση της.
«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, τιμούσα τη μνήμη του Ίλιντεν στην Τασμαρουνίστα. Και τώρα που έχω την τιμή και την υποχρέωση να ηγούμαι της Κυβέρνησης, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά μου, βρήκα χρόνο και επισκέφτηκα αυτό το όμορφο μέρος όπου ο κόσμος γιορτάζει τη μνήμη της μάχης του Ίλιντεν. Το Ίλιντεν συμβολίζει το πείσμα και τον αιώνιο αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη, μεταφρασμένο τώρα σε φιλοδοξία και μάχη για ένα μέλλον που αξίζει η Μακεδονία!» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Μίτσκοσκι.
Како лидер на опозицијата, Илинден го одбележував во Струшко, Ташмаруништа.
А сега кога ја имам честа и обврската да ја предводам Владата и покрај набиената агенда, најдов време и го посетив ова прекрасно место со срдечни луѓе кои го слават споменот за илинденската битка.… pic.twitter.com/ngOo9R1LnR— Христијан Мицкоски (@MickoskiHM) August 2, 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ ορκίστηκε βουλευτής και ετοιμάζεται για τη διαδοχή του Στάρμερ
- Ρούμπιο: Πάει σε ΗΑΕ, Κουβέιτ και Μπαχρέιν για να συζητήσει τη συμφωνία με το Ιράν
- Το Ιράν διαψεύδει τον Βανς: «Δεν διαπραγματευτήκαμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα»
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δεν… τρόμαξαν από την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ
- Citi: Ανεβάζει στα 13,60 ευρώ την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Allwyn
- Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Dotsoft
- Η Viohalco πουλάει το 3% της Cenergy σε θεσμικούς επενδυτές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








