Έντονες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Πέμπτη, εν αναμονή των κρίσιμων επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος στην αγορά ομολόγων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης, στις 723,66 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,94%.
Αρχικά κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 748,67 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,45%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 117,22 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,92%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,94%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,25%), της Alpha Bank (+0,72%) και της Folli Follie (+0,25%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-8,57%), της Viohalco (-8,07%), της Eurobank (-6,59%), του ΟΤΕ (-4,71%), της ΕΥΔΑΠ (-4,49%), της Πειραιώς (-3,94%), της Jumbo (-3,72%), της Motor Oil (-3,04%), και της Τιτάν (-2,82%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Υγείας (+2,78%), των Τροφίμων (+1,24%) και του Εμπορίου (+0,45%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-4,71%), των Κατασκευών (-3,64%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-3,47%), των Προσωπικών Προϊόντων (-3,32%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-3,00%).
Ανοδικά κινήθηκαν 42 μετοχές, 77 πτωτικά και 14 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ) +29,37%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ +20,00%, ΣΕΛΟΝΤΑ +20,00%, ΑΝΕΚ +19,40% και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες +18,92%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΒΙΣ -27,13%, Βιοτέρ -19,76%, Βαρβαρέσος -19,33%, ΑΓΕΤ Ηρακλής -17,86% και Κέκροψ -13,59%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Γαλλία η πρώτη ομάδα των ημιτελικών
- Σύννεφα πάνω από το deal Lamda Development – ION Group και Andrea Pignataro: Οι νέες ενδείξεις από το conference call
- Ο Μασούτης πουλάει και σπίτια με 4.200 ευρώ και πάνω το μέτρο
- SPACE HELLAS Α.Ε. - Aνακοίνωση διορισμού Ειδικού Διαπραγματευτή
- Η μεγάλη επιστροφή του ευρωομολόγου: Η Λαγκάρντ ανοίγει το δρόμο για κοινό χρέος
- H Κομισιόν προωθεί το «Buy European» για να περιορίσει την Κίνα
- Πιερρακάκης από το Eurogroup: «Το ψηφιακό ευρώ θα είναι πραγματικότητα έως το 2029»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη στο ταμπλό με ώθηση από την τεχνολογία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








