Αγορές

Νέα πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω ελπίδων για τα Στενά του Ορμούζ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Η θετική πρόοδος στις έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν φέρνει τριήμερο πτωτικό σερί και χαμηλό τεσσάρων μηνών, την ώρα που η αγορά προετοιμάζεται για πιθανή αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση περίπου 1% την Πέμπτη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, αφού το Κατάρ ανακοίνωσε ότι το Ιράν και οι ΗΠΑ είχαν σημειώσει πρόοδο στις έμμεσες συνομιλίες που επικεντρώθηκαν στο Στενό του Χορμούζ, μέσω του οποίου διέρχονταν το ένα πέμπτο του παγκόσμιου εφοδιασμού πετρελαίου πριν από τον πόλεμο.

Οι συζητήσεις οδήγησαν σε «θετική πρόοδο» σε θέματα που σχετίζονται με το μνημόνιο που έθεσε τέλος στον πόλεμο τον Ιούνιο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ σε ανάρτησή του στο X.

Δεν υπήρχε, ωστόσο, κανένα σημάδι ότι οι δύο πλευρές είχαν σημειώσει πρόοδο προς μια διαρκή ειρήνη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent έχασαν ⁠77 σεντς ή 1,1% στα 70,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 84 σεντς ή 1,2% στα 67,74 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν επίσης πτώση άνω του 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδά τους των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Καθώς τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά και το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να εκρέει, αυξάνονται οι προσδοκίες για υπερπροσφορά, ενώ ο ανταγωνισμός για μερίδιο αγοράς ωθεί τις τιμές προς τα κάτω, ανέφερε η Haitong Futures σε σημείωμά της.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ+ πιθανότατα θα συμφωνήσουν σε περαιτέρω αύξηση των στόχων παραγωγής τους από τον Αύγουστο, όταν ‌συναντηθούν την Κυριακή, ανέφεραν πηγές την Τετάρτη.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu