Επιχειρήσεις

Νέες δουλειές για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Erigon Α.Ε., Γιάννης Ρουμπάτης.

Ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης Erigon Α.Ε.

Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης σε νεοσύστατη εταιρεία, η οποία πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της εκμετάλλευσης ξενοδοχείων.

Πρόκειται για την εταιρεία Erigon Α.Ε. η οποία συστάθηκε από το νομικό πρόσωπο Scarlet Beach. Η Scarlet Beach κατέβαλε για τη σύσταση μετοχικό κεφάλαιο 1,9 εκατ. ευρώ.

Η Scarlet Beach με απόφαση του 2023 της ΔΕΣΕ (Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων) ‘έλαβε έγκριση για την «Ίδρυση και Λειτουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος» στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης (Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, ΣΤΚ) στη θέση Πετροθάλασσα του Δήμου Ερμιονίδας, επί της Κοινοτικής οδού Πορτοχελίου-Ερμιόνης.

Το σχέδιο θα αναπτυχθεί σε αγροτεμάχιο επιφάνειας 234.686,39μ2 και θα αφορά στην κατασκευή:

α) ενός ξενοδοχείου πολυτελούς κατασκευής και υψηλών προδιαγραφών, δυναμικότητας 100 δωματίων και

β) 15 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, (9 επώνυμες κατοικίες (branded residences) εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και 6 πολυτελείς βίλες (exclusive villas) βόρεια του ξενοδοχείου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα διατεθούν προς πώληση και εκμετάλλευση). Εκτός των ανωτέρω, το ΣΤΚ έχει σχεδιασθεί να διαθέτει 3 εστιατόρια, εξωτερικές πισίνες, σαλόνια, μπαρ, μπαρ στην πισίνα, χώρο συσκέψεων, beach club, κέντρο ευεξίας, παιδικό κλαμπ, γυμναστήριο, καταστήματα δώρων και αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, μπάσκετ, κ.λπ.).

Το έργο έχει προϋπολογισμό 202.990.000€ και αναμένεται να απασχολήσει 26 άτομα μόνιμο και 323 άτομα εποχικό προσωπικό (Απρίλιος-Οκτώβριος, 7 μήνες), με τον μέσο ετήσιο όρο απασχόλησης να εκτιμάται σε 214 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Οι Άραβες

Η Scarlet Beach και ο Γιάννης Ρουμπάτης συνδέονται με την εταιρεία International Holding Company, που ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια του Αμπου Ντάμπι (ΗΑΕ).  Πριν από μερικούς μήνες η βασιλική οικογένεια είχε καταφέρει να αγοράσει το ακίνητο του πρώην μεγαλοεπενδυτή στο Χρηματιστήριο Αθηνών Γιάννη Τζιβέλη. Με ταχυδακτυλειργικές κινήσεις, το ακίνητο το οποίο ήταν χρεωμένο, λόγω δανείων που είχε λάβει ο Τζιβέλης από την Αlpha Bank και επί χρόνια αποτελούσε αντικείμενο διεκδίκησης από τον πρώην ιδιοκτήτη του και άλλους, πέρασε μέσα από διάφορες συναλλαγές στα χέρια της εταιρείας Druzy. Η Druzy ανήκει σε άλλη εταιρεία (Aflaj Propco Holding RSC LTD) συμφερόντων του ομίλου  Royal Group, με πρόεδρο τον σεΐχη Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν (Tahnoon bin Zayed Al Nahyan). Μέλος της Druzy είναι η Σοφία Λάσκι (Sofia Lasky), η οποία είναι και στη νεοσύστατη εταιρεία  Erigon Α.Ε. 

Χρ. Ι.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu