Συνεχίζει η Εθνική Πανγαία την επενδυτική της δραστηριότητα μέσω της ολοκλήρωσης δύο συναλλαγών, συνολικού ύψους 25,3 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα:
– Η ΠΑΝΓΑΙΑ απέκτησε το 100% των μετοχών της εταιρείας ΚΑΡΟΛΟΥ Α.Ε., ιδιοκτήτριας δύο ακινήτων στην Πάτρα (ένα εκ των οποίων είναι το γνωστό ξενοδοχείο με την επωνυμία «MOREAS BEACH»), τα οποία εκμισθώθηκαν προκειμένου να διαμορφωθούν και να λειτουργήσουν, από τον μισθωτή, ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασσικού τύπου 116 δωματίων το πρώτο και ως ξενοδοχειακή μονάδα 48 επιπλωμένων διαμερισμάτων, απευθυνόμενων σε φοιτητές, το δεύτερο, έναντι συνολικού τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ.
– Ο όμιλος απέκτησε χαρτοφυλάκιο 9 εμπορικών ακινήτων (κυρίως καταστήματα και γραφεία), τα οποία βρίσκονται στην Ιταλία (Ρώμη, Γένοβα, κ.ά.), έναντι συνολικού τιμήματος 21,6 εκατ. ευρώ.
Τα ακίνητα είναι εκμισθωμένα, μεταξύ άλλων, σε διεθνούς φήμης εταιρείες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, δήλωσε ότι οι ως άνω αποκτήσεις συνεχίζουν την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα της ΠΑΝΓΑΙΑ κατά την τελευταία τετραετία, εντάσσονται πλήρως στη στρατηγική της ΠΑΝΓΑΙΑ για ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της με επιλεγμένες τοποθετήσεις σε ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά και σηματοδοτούν την είσοδό της, ως θεσμικού επενδυτή, σε κλάδους με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βίντεο με τη μεταγωγή των συλληφθέντων στα Βορίζια
- Aktor και ΔΕΠΑ Εμπορίας έκαναν εταιρεία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG
- Theon: Νέα παραγγελία για Συστήματα Νυχτερινής Όρασης άνω των 100 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν σε χαμηλό δυο εβδομάδων
- Γερουλάνος για αναθεώρηση Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψη: Και πάλι χωρίς διαφάνεια
- ΕΧΑΕ: Στο 8,12% η Praude Asset Management
- Κομισιόν – Ετήσια Έκθεση Διεύρυνσης ΕΕ: Μαυροβούνιο και Αλβανία με τις καλύτερες επιδόσεις
- NielsenIQ: Αύξηση τζίρου 7,6% στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







