Δεύτερη ευκαιρία δίνει στους καταναλωτές η ΔΕΗ με το νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών που έχει θέσει σε εφαρμογή. Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”.
_x000D_
‘Οπως σημείωσε, όσοι έχουν “χάσει” τη ρύθμιση των 36 δόσεων μπορούν εκ νέου να αιτηθούν – μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου – τη συνέχισή της με ταυτόχρονη έκπτωση 15%. Ο ίδιος σημείωσε πως για το εξάμηνο που έτρεξε η ρύθμιση αυτή είχε πολύ καλά αποτελέσματα, καθώς ρυθμίστηκαν αρκετές οφειλές, με αποτέλεσμα “να διακανονιστούν τα χρέη των καταναλωτών, αλλά και να εισρεύσουν στα ταμεία της εταιρείας χρήματα που τα έχει ανάγκη και για τις δικές της υποχρεώσεις”.
_x000D_
Υπογράμμισε δε ότι η νέα δυνατότητα ρύθμισης με “πάγωμα” ληξιπρόθεσμων οφειλών για ένα χρόνο με την προϋπόθεση το χρέος να είναι μικρότερο των 500 ευρώ, αποτελεί “εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία”, διότι, όπως είπε “οι περιπτώσεις αυτών των ανθρώπων που οφείλουν έως 500 ευρώ είναι σίγουρα τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. ‘Εχουμε ένα ‘πάγωμα’ για ένα χρόνο αυτού του ποσού, οπότε [ο καταναλωτής] δεν έχει κανένα πρόβλημα για την αποκοπή της ηλεκτροδότησής του και μπορεί να μπει σε μια ρύθμιση 18 δόσεων για να συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία” τόνισε.
_x000D_
Ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε και στη ρύθμιση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι τόσο αυτή, όσο και οι υπόλοιπες “εντάσσονται και σε ένα πλαίσιο διευκόλυνσης των καταναλωτών, αλλά προφανώς και έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό”.
_x000D_
Μάλιστα, ανέφερε ότι “γίνεται (ο ανταγωνισμός) με τέτοιες στρεβλές διαδικασίες, διότι υποχρεώνουν τη ΔΕΗ να τους δίνει ρεύμα όλους αυτούς τους ανταγωνιστές της, κάτω του κόστους και αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν το φθηνότερο τιμολόγιο, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια λέω με απόλυτη γνώση και υπευθυνότητα δεν είναι φθηνότερο απ’ ό,τι παρέχει η ΔΕΗ”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιάννης Σαρακάκης ο νέος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανού Επιμελητηρίου
- Μεγάλο deal Intralot με Bally’s αξίας 2,66 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές
- ΕΧΑΕ: Θα αξιολογήσουμε την πρόταση του Euronext με τους συμβούλους
- Ο Νίκος Φλίγκος, νέος διευθύνων σύμβουλος στη Stoiximan
- Υπουργείο Οικονομικών: Δηλώνει «ναι» στην πώληση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά θεωρεί πρώιμες τις διαπραγματεύσεις με το Euronext
- Σπύρος Σαπουνάς ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ μετά την παραίτηση Μανωλόπουλου
- Στα 6,90 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα σε μετοχές Euronext για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών
- ΟΤΕ: Χωρίς το μέρισμα οι μετοχές από την Πέμπτη 3 Ιουλίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις