Κάνει μεταστροφή στην τεχνητή νοημοσύνη και την τρισδιάστατη χαρτογράφηση
Η Niantic θα πουλήσει την επιχείρηση παιχνιδιών της, συμπεριλαμβανομένου του Pokemon Go, στην αμερικανική Scopely έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς μετατοπίζει την προσοχή της στην τεχνητή νοημοσύνη και την τρισδιάστατη χαρτογράφηση, ανέφερε την Πέμπτη η Nikkei Asia.
Η εταιρεία θα αποσχίσει την πλατφόρμα γεωχωρικής και επαυξημένης πραγματικότητας στην Niantic Spatial, με μετοχές που θα διατεθούν στους υφιστάμενους μετόχους της Niantic και στην Scopely.
Ο ιδρυτής της Niantic, John Hanke, θα ηγηθεί της Niantic Spatial ως διευθύνων σύμβουλος, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η συμφωνία αποτιμά τη Niantic στα 3,85 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της διανομής μετρητών, σύμφωνα με την έκθεση.
Η Niantic Spatial θα διατηρήσει παιχνίδια AR όπως το Ingress Prime και θα συνεχίσει να προσφέρει γεωχωρικές υπηρεσίες σε εξωτερικούς πελάτες.
Περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους της Niantic θα μετακινηθούν στη Niantic Spatial, αναφέρει η έκθεση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ματίνα Νούλα πρώτη στον Μαραθώνιο στις γυναίκες
- Πρώτος ο Παναγιώτης Καραΐσκος στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
- Στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και πιθανές ανατροπές στη βαθμολογία
- Black Friday 2025: Το μοντέλο «early Black Friday» κερδίζει έδαφος
- Λαβρόφ δηλώνει έτοιμος για συνάντηση με Ρούμπιο
- Ανοίγουν της Δευτέρα τα σχολεία στο κρητικό Ελ Πάσο (Βορίζια)
- Bernard Fontana (CEO EDF) στους FT: Επιτάχυνση στους νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες με «βιτρίνα» το Sizewell C
- Private equity στο κυνήγι αγοράς περιουσιακών στοιχειών ευρωπαϊκών βιομηχανιών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








