Δεν θέλει τις κάμερες στη Βουλή ενώ άνοιξε και το θέμα αύξησης ποσοστού εισόδου των κομμάτων
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης σε δηλώσεις του στο Action24 το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου με αφορμή τα όσα ακούγονται στην επιτροπή της Βουλής για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτήρισε ως «κύρια πηγή του κακού» την απευθείας μετάδοση των επιτροπών μέσω της τηλεόρασης της βουλής.
«Ενώ είναι καλό που η Βουλή έχει το κανάλι της και μεταδίδονται live οι συζητήσεις, είναι η κύρια πηγή του κακού, διότι ότι ειπωθεί είναι πρώτη είδηση σε όλα τα δελτία ειδήσεων ενώ τα σοβαρά πράγματα δεν έχουν την τύχη και το νταβαντούρι», ερμηνεύοντας κατά την άποψή του τα «κακά» και τα «καλά» ενώ όλα όσα μεταδίδονται αποτελούν αποδείξεις της πραγματικότητας και των σχέσεων της πολιτικής και τα διάφορα σκάνδαλα.
Και συνέχισε λέγοντας ότι στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής θα θέσει το θέμα για τις μεταδόσεις. Διευκρίνισε ότι δεν θα γίνει τώρα, δηλαδή η εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της, αλλά θα γίνει στο πλαίσιο της μεγάλης αναθεώρησης του κανονισμού της βουλής.
Και μετά αναφέθηκε σε ένα άλλο θέμα. Αύξηση του εκλογικού ορίου εισόδου στη Βουλή από 3% σε 5%. Ο Πρόεδρος δεν εμφανίστηκε ως σημαιοφόρος της αλλαγής, αλλά άφησε τη χαρακτηριστική θεσμική πόρτα μισάνοιχτη. «όλα τα ζητήματα πρέπει να επανεξεταστούν», με την υποσημείωση ότι τέτοιες αλλαγές «πρέπει να γίνονται στην αρχή της κυβερνητικής θητείας».
Η λογική είναι απλή, ότι ενοχλεί κόβεται. Αν οι βουλευτές μιλούν πολύ, βάλε «κόφτη». Αν τα κόμματα είναι πολλά, ανέβασε το «κατώφλι».
Η Δημοκρατία ως τηλεχειριστήριο…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νικήτας Κακλαμάνης: «Κόφτης» στις κάμερες λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ, «κατώφλι» στα κόμματα – Η Βουλή σε λειτουργία mute
- Συνάντηση Νετανιάχου – Τραμπ τη Δευτέρα 29/12 στη Φλόριντα
- WindEurope: Οι ΑΠΕ εξοικονομούν ποσό ίσο με τη δαπάνη για υγειονομική περίθαλψη
- Τράπεζες: Πως θα λειτουργήσουν την Πρωτοχρονιά
- Σύλληψη 29χρονης στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 24 κιλά κάνναβης
- Ζελένσκι: Επαφές με τους Eυρωπαίους συμμάχους του πριν από τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Νέα Υόρκη: Νέα χιονοθύελλα προκαλεί χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων
- ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα 6ωρης εργασίας με μισθό 700 ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








