Όσοι συνταξιούχοι είχαν συνταξιοδοτηθεί μέχρι τον Μάιο του 2016, δεν θα υποστούν περικοπή των συντάξεων τους για αγροτικό φορολογητέο εισόδημα που θα έχουν ή για την επιδότηση που θα συνεχίσουν να παίρνουν, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.
O βουλευτής ζήτησε να αποσαφηνιστεί σε ποιες περιπτώσεις οι συνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα έχουν περικοπή της σύνταξης τους όπως προβλέπει «ο νόμος Κατρούγκαλου», που ισχύει από το Μάιο του 2016.
Όπως υποστήριξε, υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες ερμηνείες του άρθρου 20 του νόμου 4387 του 2016, σχετικά με την περικοπή της σύνταξης κατά 60%.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος όλοι οι νέοι συνταξιούχοι, αυτοί δηλαδή που πήρανε σύνταξη μετά τις 13 Μαΐου του 2016 θα υποστούν περικοπή των συντάξεων τους, πλην των συνταξιούχων του ΟΓΑ οι οποίοι απαλλάσσονται μέχρι 31/12/24. Σε ότι αφορά την καταβολή του ΕΦΚΑ, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι, θα πληρώνουν εισφορές για το φορολογητέο αγροτικό εισόδημα ή για την επιδότηση, με τον αντίστοιχο συντελεστή που θα ισχύει κάθε φορά, όλοι οι εργαζόμενοι ή ετεροεπαγγελματίες ή συνταξιούχοι, πλην του ΟΓΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η «κλινική» διαφήμιζε θεραπείες στο διαδίκτυο, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τις έβλεπαν
- Η πορτογαλική D3 μηνύει Meta, TikTok και YouTube για «εθιστικό σχεδιασμό»
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η ΕΚΤ και το πετρέλαιο κράτησαν χαμηλά το ρίσκο
- ΔΝΤ: Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2026 – Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από ενέργεια και χρέος
- Θάνατος Μαζωνάκη: Σύλληψη των δύο γιατρών για θανατηφόρα έκθεση
- Ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιορδανία
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








