Μέχρι τέλη Ιουλίου η ΡΑΕ έχει δεσμευτεί να παραδώσει τη μελέτη της για την εξομάλυνση των υπέρογκων χρεώσεων στους καταναλωτές της ΔΕΗ, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των «στρατηγικών κακοπληρωτών».
_x000D_
Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί τα προηγούμενα 5-6 χρόνια, φθάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ και τα 300 εκατ. ευρώ από αυτά αφορούν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και δεν μπορούν να βρεθούν οι υπόχρεοι για να πληρώσουν τις οφειλές τους.
_x000D_
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου που έκανε λόγο για αδικαιολόγητα φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή προς τη ΡΑΕ να μελετήσει το θέμα ως προς την αντιμετώπιση των χρεώσεων ΥΚΩ, ώστε να γίνουν πιο ομαλές για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρυθμιστική αρχή δεσμεύτηκε να το κάνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΜΑΚΒΕΛ: Η μακαρονοποιία του Κιλκίς που έγινε ανταγωνιστική δύναμη με εξαγωγές σε 60 χώρες
- Λάκης Λαζόπουλος για υποκλοπές: Η καταγγελία για το μήνυμα στο νοσοκομείο και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη
- Χανταϊός στο MV Hondius: Ειδική επιχείρηση για την επιστροφή του Έλληνα επιβάτη
- Το Ιράν απάντησε στην αμερικανική πρόταση
- Το drone της Λευκάδας, η δήλωση Δένδια για «ξένα χωρικά ύδατα» και η μαρτυρία των ψαράδων που ανοίγει νέα ερωτήματα
- ΣΥΡΙΖΑ για Δημητριάδη: Εντολοδόχος του Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών
- Σύγκρουση και στα media (in.gr) για τη συνέντευξη Δημητριάδη στη Real News
- Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








