Μονόδρομος είναι οι συγχωνεύσεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με την επικεφαλής του SSM.
_x000D_
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη, η Ντανιέλ Νουί έθεσε ως προτεραιότητα τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» στην περιφέρεια, δίνοντας έμφαση στους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.
_x000D_
Ειδικότερα, όπως είπε η ίδια από τη Φρανκφούρτη, «τα κόκκινα δάνεια θα παραμείνουν προτεραιότητα για αρκετό καιρό».
_x000D_
Σύμφωνα με την Νουί, συνολικά στην Ευρώπη υπάρχουν καλά νέα, καθώς μειώθηκαν κατά 54 δισ. ευρώ στα 921 δισ. ευρώ μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2016 και του αντίστοιχου του 2015. Συνολικά, αντιστοιχούν πλέον στο 6,5% αλλά σε μερικά κράτη-μέλη της ευρωζώνης παραμένουν «μεγάλο θέμα».
_x000D_
Η Νούι τόνισε ότι οι τράπεζες και οι εποπτικές αρχές δεν είναι οι μόνοι, που πρέπει να δράσουν. «Απαιτούνται σε κάποιες χώρες νομικές ρυθμίσεις, που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες. Έτσι και τα κοινοβούλια πρέπει να δράσουν», σημείωσε η επικεφαλής του SSM.
_x000D_
Η Νουί προσέθεσε επίσης ότι σε ορισμένες χώρες το τραπεζικό σύστημα είναι κατακερματισμένο. Αυτό οδηγεί σε «υπερπροσφορά», ισχυρό ανταγωνισμό και αδύναμα κέρδη. Σσε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί κάποιος να περιμένει ότι ορισμένες θα βγουν εκτός αγοράς. «Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει καθαρός χώρος για συγχωνεύσεις, μέσω, για παράδειγμα, εξαγορών και συγχωνεύσεων. Ωστόσο δεν βλέπω πολλές συγχωνεύσεις και εξαγορές έως τώρα και όσες είδαμε έγιναν εντός μιας χώρας και όχι διασυνοριακά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








