«Πολύ απαισιόδοξος» ως προς την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup που προβλέπεται να γίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλούμ. Ξανάριξε δε το μπαλάκι στην Αθήνα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με αίτημα για παράταση όλα θα ήταν πιο εύκολα.
«Είμαι πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά την προσπάθεια επίτευξης μιας χειροπιαστής συμφωνίας τη Δευτέρα» είπε ο Ντάισελμπλούμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, στη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS.
«Οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες αλλά οι δυνατότητες, δοθείσης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι περιορισμένες» συνέχισε ο Ντάισελμπλούμ. «Δεν γνωρίζω εάν θα καταλήξουμε (σ.σ. σε μια συμφωνία) τη Δευτέρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας.
Το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας φθάνει στη λήξη του την 28η Φεβρουαρίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση αρνείται να το παρατείνει, ζητώντας να υπάρξει νέο.
«Δεν εκταμιεύουμε χρήματα παρά μόνο όταν υλοποιούνται πρόοδοι και όταν υλοποιούνται νέες μεταρρυθμίσεις και αυτό δεν συμβαίνει πλέον εδώ και μήνες» συνέχισε ο Ντάισελμπλούμ.
«Επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει το πρώτο βήμα» επέμεινε και υπενθύμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει με μεγάλη σαφήνεια την πρόθεσή της να μην ανανεώσει το πρόγραμμα όπως αυτό ισχύει σήμερα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup έχει επίσης εκφράσει «με μεγάλη σαφήνεια» τη θέση ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές παρά μόνο στην περίπτωση που το πρόγραμμα συνεχίσει να εφαρμόζεται».
Ο Ντάισελμπλούμ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ανέμενε από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η efood περνάει στο fund από τη Νέα Υόρκη «SSW Partners»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά μετοχών Bally’s Intralot από την Deutsche Bank
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Νέα «παγίδα» χρεώσεων από την Εθνική Τράπεζα μέσω των καρτών DUAL MASTERCARD
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Στη Σαγκάη η έδρα του νέου παγκόσμιου οργανισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα vouchers για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών
- Prodea: Πρόωρη μερική αποπληρωμή 120 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







