Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος δεν έχει δει ακόμη καμία ένδειξη ότι οι αυξανόμενοι ρυθμοί πληθωρισμού οδηγούν σε υψηλότερες μισθολογικές απαιτήσεις, σύμφωνα με συνέντευξη στην Handelsblatt.
«Αυτό που έχει σημασία για εμάς τώρα είναι ο βαθμός στον οποίο ανταποκρίνονται οι μισθοί», είπε ο ντε Γκίντος. «Εάν οι αυξήσεις των μισθών είναι πολύ υψηλές, μπορούν να ωθήσουν τις τιμές ακόμη περισσότερο και να συμβάλουν σε επίμονα υψηλότερο πληθωρισμό. Δεν έχουμε δει ακόμη σημάδια για αυτό, αλλά πρέπει να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».
«Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στον πληθωρισμό», είπε. «Θα είμαστε προσεκτικοί σε όποιες εξελίξεις θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια σπείρα μισθών-τιμών, όπου και οι δύο παράγοντες αλληλοενισχύονται. Η δημοσιονομική πολιτική πρέπει επίσης να παίξει ρόλο εδώ».
«Η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να παρέχει προσωρινή, στοχευμένη υποστήριξη για να βοηθήσει στη μείωση του φόρτου», είπε ο ντε Γκίντος. «Αυτό θα μείωνε επίσης τον κίνδυνο μιας σπείρας μισθών-τιμών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Συννεφιασμένο το σκηνικό – Τοπικά ισχυρές βροχές στην Κρήτη
- Wall Street: Ο Dow Jones έκλεισε ανοδικά κατά 0,21% στις 40.752,78 μονάδες
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις