Στην υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας το 2016, αλλά και τις καλές προοπτικές για το 2017, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.
«H κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως σε οικονομικούς όρους το 2016 ήταν «ελαφρώς καλύτερο» από το αναμενόμενο, ενώ και «αυτήν τη χρονιά η Ελλάδα είναι σε τροχιά επίτευξης των στόχων». Για το 2018, σημείωσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να πιάσει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. «Υπάρχει μία απόσταση», η οποία όμως είναι δυνατό να γεφυρωθεί αν και αυτό προϋποθέτει «προσπάθειες και από τις δύο πλευρές», είπε χαρακτηριστικά. «Για μετά το 2018 χρειάζονται επιπλέον συζητήσεις για το ποια θα είναι τα μέτρα ή ο προληπτικός μηχανισμός που θα διασφαλίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Ντομπρόβσκις επεσήμαν πως για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντα είναι σημαντικότερη η ουσία από τις προθεσμίες, εκφράζοντας την ελπίδα, ωστόσο, ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετά τη σημερινή συνάντηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο ο Τεντόγλου στο Μονακό
- Λύτρωση στο 88′ για Ισπανία 2-1 το Βέλγιο
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Αυξήθηκε ο συνολικός πληθυσμός της ΕΕ στα 452 εκατ. – Που οφείλεται και γιατί είναι δυσμενής η εικόνα της Ελλάδας
- Seanergy: Στο ταμπλό από τη Δευτέρα (13/7) το ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα στα ταμπλό με πιέσεις από τεχνολογία
- Η Τράπεζα Πειραιώς απορροφά έξι θυγατρικές
- Η Shein πήρε το «πράσινο φως» από την Κίνα για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








