Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, δήλωσε στα ιταλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης: «η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο πρόεδρος Ματαρέλα υπενθύμισε την δραματική υγειονομική κρίση, με συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία», τόνισε. «Χρειάζονται απαντήσεις στο ύψος των περιστάσεων. Με την ελπίδα και τη δέσμευση αυτή απαντώ θετικά στην έκκληση του προέδρου της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Ντράγκι.
Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητές του θα είναι η καταπολέμηση της πανδημίας, η ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού, η οικονομική ανάκαμψη της χώρας και να δοθούν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
«Θα λάβουμε τα έκτακτα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές και στην κοινωνική συνοχή. Θα απευθυνθώ με μεγάλο σεβασμό στο κοινοβούλιο», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ. Εξήγησε, τέλος, ότι θα συναντήσει τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και τους κοινωνικούς εταίρους για να εξασφαλίσει την αναγκαία στήριξη στο έργο του και ότι στην συνέχεια θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο για να ενημερώσει τον Ματαρέλα αν κατάφερε να συνθέσει κυβέρνηση.
Μέχρι αυτή την στιγμή, την προσπάθεια του Μάριο Ντράγκι στηρίζουν η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι. Ο ιδρυτής των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο δήλωσε όμως ότι η πολιτική του δύναμη δεν θα προσφέρει την αρωγή του στην νέα αυτή προσπάθεια και ότι «μένει πιστή στον Τζουζέπε Κόντε».
Η Λέγκα δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση, ενώ τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας έκαναν γνωστό ότι δεν θα πάρουν μέρος στη νέα κυβέρνηση, αλλά θα υπερψηφίσουν μέτρα που μπορεί να είναι χρήσιμα στην χώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισχυρή ζήτηση για Qualco: Στα 5,46 ευρώ η τιμή διάθεσης της δημόσιας προσφοράς που καλύφθηκε 5 φορές
- Κικίλιας: Δημοπρατείται το έργο 2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του λιμανιού της Τήνου
- ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζουν πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Νέο ρεκόρ από τον DAX
- Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά για την δεύτερη δόση – Μέχρι 30 Μαΐου η καταβολή
- Ευρώπη Holdings: Η Intracom διέθεσε τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου
- Κύκλωμα στα κτηματολογικά γραφεία: Στη φυλακή τρεις εμπλεκόμενοι – Έξι αφέθηκαν ελεύθεροι
- Ζαχαράκη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων με 10 μέτρα για την βία στα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις