Ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ευρώπη, που με την ολοκλήρωσή του θα δώσει στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, χαρακτήρισε τον αγωγό ΤΑΡ ο επικεφαλής του έργου για την Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας (Ricard Scoufias), μιλώντας από το βήμα του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» (BBSF), το οποίο διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Σέρρες.
«Ο ΤΑΡ δίνει στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο» είπε ο κ. Σκούφιας και συμπλήρωσε ότι με την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού ανοίγει ο δρόμος και για άλλα προγράμματα. Επίσης, ο αγωγός -σημείωσε ο κ. Σκούφιας- “αναβαθμίζει” τις χώρες απ΄ όπου διέρχεται (Ελλάδα, Αλβανία, Ιταλία) σε υψηλό επίπεδο γεωστρατηγικής, και, παράλληλα, δημιουργεί και θέσεις εργασίας.
O Wim Groenendijk, διευθυντής διεθνών επιχειρηματικών σχεδίων της εταιρίας «NederlandseGasunie N.V», η οποία -όπως είπε- μεταφέρει το της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου στην Ευρώπη, υπογράμμισε ότι τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας επιβάλλουν τη διασυνδεσιμότητα ανάμεσα στις περιφερειακές αγορές.
Υπογράμμισε δε, ότι σε αντίθεση με τις χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, όπου υπάρχει εξαιρετική σύνδεση με την ευρύτερη αγορά αερίου, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη η κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί σ’ αυτόν τον τομέα. Όπως ανέφερε, με την ενισχυμένη διείσδυση φυσικού αερίου στις αγορές με υψηλά ποσοστά τουρισμού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βελτιώνεται το περιβάλλον και μειώνεται το αρνητικό ενεργειακό αποτύπωμα, από τη χρήση ρυπογόνων μορφών ενέργειας. «Χρειαζόμαστε περισσότερο αέριο στην περιοχή για να υπάρξουν οφέλη στο περιβάλλον, στους κατοίκους στον τουρισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Groenendijk.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σοβαρές καταγγελίες από το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο (Βίντεο)
- Αλλάζουν όψη οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης με τη σύμπραξη Δήμου και Τράπεζας Πειραιώς
- Νέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως
- Σοβαρά εγκαύματα για τρεις από τους έντεκα τραυματίες στη φωτιά του Ασπρόπυργου
- Νέος Managing Director της JD Cosmos σε Ελλάδα και Κύπρο ο Γιάννης Αργυρίου
- Η ΕΚΤΕΡ αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ
- Blend Development: Φέρνει γνωστό όνομα της εστίασης στο νέο Bob W στη Σταδίου
- Trastor: Πούλησε 4,05 εκατ. ευρώ υπόγειο parking στο Μαρούσι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








